Köri Soslu Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy soğan
450-500 gram kadar tavuk
300 gr kadar mantar
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Arzu ederseniz kapya biber ve yeşil biber şeklinde eklemeler yapabilirsiniz onlarda yakışıyor tat olarak
Sosu için;
2.5 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay kaşığı köri
Tuz karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Köri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soyup temizleyip doğradığımız soğan ve mantarlarımızı yağımızla birlikte kavurmaya başlayalım. Bir iki karıştırma sonrasında doğradığımız tavuklarımızı ve baharatlarımızı ekleyip, karıştıralım.
Altını kısığa yakın alalım ocağın ve suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
Suyunu çekince tavuklarımızı ocaktan alalım.
Sosumuz için öncelikle un ve tereyağını hafif kavuralım. Sonrasında sütü, köriyi ve baharatlarımızı ekleyelim. Karıştırmaya devam ederek pişirelim. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca altını kapatabiliriz.
Sosumuzu soğumasını beklemeden ilk sıcağı çıkınca borcama aktardığımız tavuklarımızın üzerine döküp eşit şekilde bölüştürelim.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Özellikle süre vermiyorum üzerinin kızarması yeterli.
Üzeri hafif kızarınca rendelediğimiz kaşarlardan ekleyelim ve tekrar fırına verelim. Üzeri kızarıp kaşarlar eriyince hazır demektir. Sıcakken servis yapın. Kesinlikle tadına doyum olmaz bir lezzet. Bayılacaksınız
Köri Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst