Köri Soslu Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
4 kesim tavuk göğsü
400 gr mantar
1 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köri sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı köri masala (Hint baharatı) zerdeçal tuz
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıcak su

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk etlerini kuşbaşı doğra ve 2 yemek kaşığı tereyağında kavurmaya başla, tavuklar sularını salıp tekrar çekmeye başladığında, doğradığın mantarları da ekleyip kavur. Biberleri ve soğanları julyen doğra tavuk ve mantar soteye ekle kavur.
Körili sos için; sos tenceresine yağları ekle ve unuda ekle kokusu çıkana kadar kavur. Sütü yavaş yavaş ekle ve kaynayana kadar karıştırarak orta ateşte pişir.
Kaynayan sosa baharatları ve sıcak suyu ekle 5 dakika daha pişirip sosu tavuk sote ile karıştırır. 5 dakika hepsini bir pişir. Sıcak olarak servis et. Afiyet olsun.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst