Köri Soslu Mantarlı Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
600 gram tavuk bonfile
3 adet orta uzunluk soğan
500 gram mantar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mantarları yıkayıp limonlu suda yarım saat bekletelim.
Bu sırada soğanı iri doğrayıp zeytinyağı ile tencereye alalım, kavuralım.
Mantarın suyunu süzüp dilediğimiz üzere doğrayalım.
Soğanların üzerine ek edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Julien doğranmış tavukları tencereye ekleyelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Sosu hazırlayalım:Tereyağı sosluğa alıp eritelim, üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine soğuk sütü ek edip süratlice karıştıralım ki un topaklanmasın.
Sırasıyla sıcak su, köri, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
Sosla tavuğu birleştirip 2 dakika sonunda altını kapatalım. Afiyet olsun.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst