AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Korece Merhaba Nasıl Denilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Korece Merhaba Nasıl Denilir? Korece’de “merhaba” demek için “안녕하세요” deriz. Korece, Güney Kore’nin resmi dili olan bir Doğu Asya dilidir. Korece, Kuzey Kore’de de konuşulur ve Korece konuşan toplamda yaklaşık 80 milyon kişi bulunmaktadır. Korece öğrenmek, Kore’ye seyahat etmek veya Kore ile iş ilişkileri kurmak isteyenler için faydalıdır. Korece merhaba demek, Korece dil becerilerinizi geliştirmenin başlangıcıdır. Korece’de “merhaba” dışında, “안녕” veya “안녕하십니까” da kullanılmaktadır. Korece konuşulan ülkelerde bulunmak ve yerel halkla iletişim kurmak için Korece temel ifadeleri öğrenmek önemlidir.
İçindekiler

Merhaba demek için hangi kelime kullanılır?

Merhaba, Türkçe’de kullanılan bir selamlaşma sözcüğüdür. Türkçe’de “merhaba” kelimesi en yaygın olarak kullanılan selamlaşma kelimesidir. “Merhaba” kelimesi, birine hitap ederken veya karşıdaki kişiye selam verirken kullanılır. Bu kelime, Türkçe konuşan toplumda oldukça yaygın ve kabul görmüş bir ifadedir.

Korece’de “merhaba” nasıl denir?

Korece’de “merhaba” demek için “안녕하세요” (annyeonghaseyo) kelimesi kullanılır. Bu kelime, Korece’de en yaygın olarak kullanılan selamlaşma ifadesidir. “안녕하세요” kelimesi, birine hitap ederken veya karşıdaki kişiye selam verirken kullanılır. Korece’de “안녕하세요” kelimesi, Türkçe’deki “merhaba” kelimesinin karşılığıdır.

Korece’de “selam” nasıl denir?

Korece’de “selam” demek için “안녕” (annyeong) kelimesi kullanılır. “안녕” kelimesi, Korece’de arkadaşlar arasında veya samimi bir şekilde selamlaşırken kullanılan bir ifadedir. Türkçe’deki “selam” kelimesinin karşılığı olan “안녕” kelimesi, Korecede sıkça kullanılan bir selamlaşma kelimesidir.

Korece’de “nasılsınız” nasıl denir?

Korece’de “nasılsınız” demek için “어떻게 지내세요” (eotteoke jinaeseyo) kelimesi kullanılır. Bu kelime, birine sağlık durumunu veya genel olarak nasıl hissettiğini sormak için kullanılır. “어떻게 지내세요” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir selamlaşma ifadesidir ve Türkçe’deki “nasılsınız” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “teşekkür ederim” nasıl denir?

Korece’de “teşekkür ederim” demek için “감사합니다” (gamsahamnida) kelimesi kullanılır. Bu kelime, birine teşekkür etmek için kullanılır. “감사합니다” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “teşekkür ederim” sözcüğünün karşılığıdır.

Korece’de “evet” nasıl denir?

Korece’de “evet” demek için “네” (ne) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir soruya veya teklife olumlu yanıt vermek için kullanılır. “네” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “evet” kelimesinin karşılığıdır.

Korece’de “hayır” nasıl denir?

Korece’de “hayır” demek için “아니요” (aniyo) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir soruya veya teklife olumsuz yanıt vermek için kullanılır. “아니요” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “hayır” kelimesinin karşılığıdır.

Korece’de “adınız nedir?” nasıl sorulur?

Korece’de “adınız nedir?” sorusunu sormak için “성함이 어떻게 되세요?” (seonghami eotteoke doeseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine ismini sormak için kullanılır. “성함이 어떻게 되세요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “adınız nedir?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “ne yapıyorsunuz?” nasıl sorulur?

Korece’de “ne yapıyorsunuz?” sorusunu sormak için “무엇을 하고 계세요?” (mueoseul hago gyeseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine ne yaptığını sormak veya meşguliyetini öğrenmek için kullanılır. “무엇을 하고 계세요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “ne yapıyorsunuz?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “tebrik ederim” nasıl denir?

Korece’de “tebrik ederim” demek için “축하합니다” (chukhahamnida) kelimesi kullanılır. Bu kelime, birine tebrik etmek veya kutlamak için kullanılır. “축하합니다” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “tebrik ederim” sözcüğünün karşılığıdır.

Korece’de “ne zaman?” nasıl sorulur?

Korece’de “ne zaman?” sorusunu sormak için “언제?” (eonje) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir olayın veya etkinliğin zamanını sormak için kullanılır. “언제?” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “ne zaman?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “nerede?” nasıl sorulur?

Korece’de “nerede?” sorusunu sormak için “어디에서?” (eodieseo) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir şeyin veya birinin bulunduğu yeri sormak için kullanılır. “어디에서?” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “nerede?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “nasıl?” nasıl sorulur?

Korece’de “nasıl?” sorusunu sormak için “어떻게?” (eotteoke) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir şeyin nasıl yapıldığını veya bir durumun nasıl olduğunu sormak için kullanılır. “어떻게?” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “nasıl?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “kaç yaşındasınız?” nasıl sorulur?

Korece’de “kaç yaşındasınız?” sorusunu sormak için “몇 살이세요?” (myeot sariseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine kaç yaşında olduğunu sormak için kullanılır. “몇 살이세요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “kaç yaşındasınız?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “benim adım…” nasıl denir?

Korece’de “benim adım…” demek için “제 이름은…” (je ireumeun) cümlesi kullanılır. Bu cümle, kendi adınızı söylemek için kullanılır. “제 이름은…” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “benim adım…” sözcüklerinin karşılığıdır.

Korece’de “benim adım ne?” nasıl sorulur?

Korece’de “benim adım ne?” sorusunu sormak için “제 이름은 뭐에요?” (je ireumeun mwoeyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine adını sormak için kullanılır. “제 이름은 뭐에요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “benim adım ne?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “anlamıyorum” nasıl denir?

Korece’de “anlamıyorum” demek için “이해하지 못해요” (ihaehaji mohaseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, bir şeyi anlamadığınızı ifade etmek için kullanılır. “이해하지 못해요” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “anlamıyorum” sözcüklerinin karşılığıdır.

Korece’de “yardım eder misiniz?” nasıl denir?

Korece’de “yardım eder misiniz?” demek için “도와주세요” (dowajuseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine yardım istemek için kullanılır. “도와주세요” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “yardım eder misiniz?” sözcüklerinin karşılığıdır.

Korece’de “nerelisiniz?” nasıl sorulur?

Korece’de “nerelisiniz?” sorusunu sormak için “어디 출신이세요?” (eodi chulsin iseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine nereden olduğunu sormak için kullanılır. “어디 출신이세요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “nerelisiniz?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “ne yapıyorsunuz?” nasıl sorulur?

Korece’de “ne yapıyorsunuz?” sorusunu sormak için “무엇을 하고 계세요?” (mueoseul hago gyeseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine ne yaptığını sormak veya meşguliyetini öğrenmek için kullanılır. “무엇을 하고 계세요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “ne yapıyorsunuz?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “ne zaman?” nasıl sorulur?

Korece’de “ne zaman?” sorusunu sormak için “언제?” (eonje) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir olayın veya etkinliğin zamanını sormak için kullanılır. “언제?” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “ne zaman?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “nerede?” nasıl sorulur?

Korece’de “nerede?” sorusunu sormak için “어디서?” (eodieseo) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir şeyin veya birinin bulunduğu yeri sormak için kullanılır. “어디서?” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “nerede?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “nasıl?” nasıl sorulur?

Korece’de “nasıl?” sorusunu sormak için “어떻게?” (eotteoke) kelimesi kullanılır. Bu kelime, bir şeyin nasıl yapıldığını veya bir durumun nasıl olduğunu sormak için kullanılır. “어떻게?” kelimesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “nasıl?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “kaç yaşındasınız?” nasıl sorulur?

Korece’de “kaç yaşındasınız?” sorusunu sormak için “몇 살이세요?” (myeot sariseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine kaç yaşında olduğunu sormak için kullanılır. “몇 살이세요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “kaç yaşındasınız?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “benim adım…” nasıl denir?

Korece’de “benim adım…” demek için “제 이름은…” (je ireumeun) cümlesi kullanılır. Bu cümle, kendi adınızı söylemek için kullanılır. “제 이름은…” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “benim adım…” sözcüklerinin karşılığıdır.

Korece’de “benim adım ne?” nasıl sorulur?

Korece’de “benim adım ne?” sorusunu sormak için “제 이름은 뭐에요?” (je ireumeun mwoeyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine adını sormak için kullanılır. “제 이름은 뭐에요?” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “benim adım ne?” sorusunun karşılığıdır.

Korece’de “anlamıyorum” nasıl denir?

Korece’de “anlamıyorum” demek için “이해하지 못해요” (ihaehaji mohaseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, bir şeyi anlamadığınızı ifade etmek için kullanılır. “이해하지 못해요” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “anlamıyorum” sözcüklerinin karşılığıdır.

Korece’de “yardım eder misiniz?” nasıl denir?

Korece’de “yardım eder misiniz?” demek için “도와주세요” (dowajuseyo) cümlesi kullanılır. Bu cümle, birine yardım istemek için kullanılır. “도와주세요” cümlesi, Korece’de sıkça kullanılan bir ifadedir ve Türkçe’deki “yardım eder misiniz?” sözcüklerinin karşılığıdır.

Korece’de “nerelisiniz?” nasıl sorulur?

Korece’de “nerelisiniz?” sorusunu sormak için “어디

Korece’de “Merhaba” demek için “Annyeonghaseyo” kullanılır.
Korece’de “Nasılsınız?” demek için “Eotteohge Jinaeseyo?” denir.
Korece’de “Ben iyiyim, teşekkür ederim” demek için “Naneun jal jinaeyo, gamsahamnida” diyebilirsiniz.
Korece’de “Adınız ne?” demek için “Ireumeun mueosipnikka?” diye sorabilirsiniz.
Korece’de “Benim adım [isim]” demek için “Naui ireun [isim] imnida.” diyebilirsiniz.

Korece’de “Merhaba” demek için “Annyeonghaseyo” kullanılır.
Korece’de “Nasılsınız?” demek için “Eotteohge Jinaeseyo?” denir.
Korece’de “Ben iyiyim, teşekkür ederim” demek için “Naneun jal jinaeyo, gamsahamnida” diyebilirsiniz.
Korece’de “Adınız ne?” demek için “Ireumeun mueosipnikka?” diye sorabilirsiniz.

Geri