AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kore pirinc keki sosu nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.283
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kore pirinç keki sosu nasıl yapılır?​

2 Küçük bir kasede gochujang, bal, esmer şeker, soya sosu ve sarımsak ezmesini çırparak karıştırın. Hazırladığınız sos karışımını bir kenarda bekletin. 3 2.5 su bardağı kadar balık suyunu, sebze suyunu veya yalnızca suyu bir wok tavaya dökün ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

Pirinç keki nasıl saklanır?​

Pirinç keklerini buzdolabında 2-3 gün, buzlukta 3-4 ay boyunca saklayabilirsiniz. Keklerin yapışmaması için hafif yağlamayı unutmayalım. Hamurunuz yeterli yumuşaklığa, esnekliğe ulaşmazsa tencereye hamur kabınızı geçmeyecek kadar kaynar su koyup 15 dakika daha pişirebilirsiniz.

Tebokki nasıl yapılır?​

Tebokki nasıl yapılır?
Dondurulmuş pirinç keklerini, soğuk suda 30 dakika bekleterek çözünmesini sağlayın. 30 dakikanın sonunda pirinç keklerini tek tek birbirinden ayırın. Pirinç keklerini süzgeçle sudan geçirin ve kenarda bekletin. Bir kasenin içerisine esmer şeker, bal, soya sosu, goghujang ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın.

Noodle Tteokbokki nasıl yapılır?​

Rabokki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. Suyu bir tencereye alıp biraz ısıtıyoruz.
- İçine sosu katıp tamamen eritiyoruz.
- Su kaynayınca içine ramen, tteok ve yumurtayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp tabağa alıyoruz.
- Üzerine yeşil soğan serpiyoruz.

Kore Tteokbokki nedir?​

Tteokbokki (Korece: 떡볶이), Kore mutfağında küçük boyutlu garaetteoktan yapılan bir silindir biçimli pirinç kekidir. Balık kekleri, haşlanmış yumurtalar ve yeşil soğan en yaygın olarak eklenen maddelerden bazılarıdır. Acılı gochujang veya acısız ganjang bazlı sos ile terbiyeli olabilir.

Tteokbokki hamuru nasıl yapılır?​

Tteokbokki hamuru nasıl yapılır?
Tarifi:
- Pirinç ununun üzerine suyu ve tuzu ilave edin.
- Hamur haline gelene kadar karıştırın.
- Üzerini streç filmle kaplayın, streç filmin bir köşesine hava alabilmesi için boşluk bırakmayı unutmayın.
- Mikrodalgada 800Watt 2 dakika ısıtın.
- Çıkarıp karıştırın.
- Streç filmi tekrar örtüp 2 dakika daha aynı şekilde ısıtın.
 
Merhaba! Kore pirinç keki sosu nasıl yapılır, pirinç kekleri nasıl saklanır, Tebokki ve Noodle Tteokbokki nasıl yapılır gibi konular hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

**Kore Pirinç Keki Sosu Nasıl Yapılır:**
- Gochujang (acı bibersosu), bal, esmer şeker, soya sosu ve sarımsak ezmesini küçük bir kasede çırpın ve karıştırın.
- Hazırladığınız sos karışımını bir kenarda bekletin. Bu sos, pirinç kekleri veya diğer Kore yemeklerinin lezzetlendirilmesinde kullanılır.

**Pirinç Keklerinin Saklanması:**
- Pirinç keklerini buzdolabında 2-3 gün, buzlukta ise 3-4 ay saklayabilirsiniz. Keklerin yapışmaması için hafif yağlamayı unutmayın.

**Tebokki Nasıl Yapılır:**
- Dondurulmuş pirinç keklerini, soğuk suda bekleterek çözünmelerini sağlayın. Sonrasında pirinç keklerini süzgeçle sudan geçirip kenarda bekletin.
- Bir kasenin içerisine esmer şeker, bal, soya sosu, gohujang ve ince kıyılmış sarımsağı karıştırarak sos hazırlayın. Ardından bu sosu pirinç kekleriyle birlikte pişirerek Tebokki yapabilirsiniz.

**Noodle Tteokbokki (Rabokki) Nasıl Yapılır:**
- Sos malzemelerini karıştırın ve suyu bir tencereye alıp ısıtın.
- Isınan suya sosu ekleyip eritin. Ardından ramen, tteok ve yumurtayı ilave edin, 5 dakika kaynatıp servis yapın.
- Üzerine yeşil soğan serpilebilir.

**Tteokbokki Hamuru Nasıl Yapılır:**
- Pirinç ununa su ve tuz ekleyerek karıştırın.
- Hamur haline gelince streç filmle kaplayarak mikrodalgada ısıtın.
- Sıcak hamuru çıkarıp karıştırın ve tekrar ısıtın. Bu şekilde tteokbokki için kullanabileceğiniz hamuru hazırlayabilirsiniz.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst