AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kordon dolanmasi kacinci haftada olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kordon dolanması kaçıncı haftada olur?​

Göbek kordonunun çok uzun olması boyuna dolanması açısından risk oluşturur. Kordon dolanmasının tanısı en sık doğum sırasında bebeğin kafası çıktığı anda konur. Bazı durumlarda ise 36. hafta civarında ultarsonografide saptanabilir.

Anne karninda bebek neden kordona Dolanir?​

Anne karninda bebek neden kordona Dolanir?
Gelişmekte olan fetüse oksijen, kan ve besin sağlar. Bebeğin kordonunun boynuna dolanmasıyla, bebeğe besin ve oksijen gitmemesi durumunda bebek kayıplarının yaşanabileceği ciddi bir problemdir. Genellikle rahimde alan dar olduğunda bebek için hayati önem taşıyan göbek kordonu bebeğin boynuna dolanabilir.

Kordon dolanması ne zaman olur?​

Kordon dolanması, genellikle doğum sancılarının başlaması ya da gebeliğin son dönemlerinde görülen bir durumdur. Gebeliğin son haftaları, annenin sık sık doktor muayenesine gittiği bir dönem olduğundan, yapılan ultrason muayeneleri sırasında, bebeğin kalp atışlarının zayıflaması ile kordon dolanması da teşhis edilir.

Bebeğin boynuna kordon Dolanmasi nasil anlaşılır?​

Bebeğin boynuna kordon Dolanmasi nasil anlaşılır?
Bebeğin boynuna kordon dolanması Özellikle de hamileliğin son evrelerinde bebeğin hareketlerinde kısıtlanma ya da hiç hareket etmeme görülüyorsa bu durumun sebebi kordon dolanmasından kaynaklanıyor olabilir. Dolayısıyla kordon dolanmasının ilk belirtilerden biri, bebeğin hareketliliğindeki azalmadır.

Bebeğin kordon kopması nasıl anlaşılır?​

Hamilelikte kordon kopması belirtileri anne adayının fark edeceği düzeyde olurken genellikle aşağıdaki gibi sıralanmaktadır: Anne adayında sırt ağrısı ya da karın ağrısı Kramp girmesi durumu ve kasılma hissedilmesi. Şok belirtileri varlığı

Anne karnında bebeğe oksijen gitmemesi nasıl anlaşılır?​

Anne karnında bebeğe oksijen gitmemesi nasıl anlaşılır?
Doğum sonrasında ilk 12 saat içerisinde bebekte koma hali, düzensiz ortaya çıkan solunum reflekslerinde azalmanın olması ya da artması ve havale geçirme gibi belirtiler oksijen alamama belirtileri arasında yer alır.

Bebeğin kordon bağı koparsa ne olur?​

Bu durum; bebeğin oksijen alamamasını ve besin maddelerinden mahrum kalmasına neden olur ve anne ile bebek ikilisinin her ikisi açısından da oldukça tehlikeli ve ciddi nitelikteki kanamalara sebebiyet verebilir.

Bebekte kordon dolanması olduğunda normal doğum olur mu?​

Bebekte kordon dolanması olduğunda normal doğum olur mu?
BOYNUNA KORDON DOLANMASI NORMAL DOĞUMU ENGELLER Mİ? Hayır engellemez. Bebeklerin yaklaşık yüzde 25’i boynuna kordon dolanmış şekilde normal yoldan sorunsuz bir şekilde doğarlar. Ancak çok nadir kordon dolanıp da geri kalan kısım çok kısa ise doğum kanalında ilerlerken kordon sıkışır, bebeğe giden kan akımı azalır.

Bebek anne karnında oksijensiz kalır mı?​

Ceyhun Dalkan, anne karnında veya doğum sırasında, çeşitli nedenlerle bebeğin oksijensiz kalmasının, başta beyin olmak üzere birçok organda hasara yol açtığını söyleyerek, bugüne kadar oksijen eksikliği yaşamış birçok bebeğin yaşama devam edemediğini, yaşayabilenlerin büyük bir kısmında ise zihinsel ve bedensel kalıcı …

Anne karnındaki bebeğe oksijen nasıl gider?​

Anne karnındaki bebeğe oksijen nasıl gider?
Bebeklerin annelerinin karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla yapılmaz. Sizin de bildiğiniz gibi solunum oksijen alınıp karbondioksit verilerek gerçekleştirilir. Bebekte bu durum farklıdır. Bebek anne kanından doğrudan oksijen alır ve yine doğrudan ihtiyacı olmayan karbondioksiti anne kanma bırakır.
 
Kordon dolanması genellikle doğum sancılarının başlamasıyla veya gebeliğin son dönemlerinde görülebilen bir durumdur. Bebeğin kordonunun boynuna dolanması, gebeliğin ilerlemesiyle birlikte sıkıntılı hale gelebilir ve bebeğe besin ve oksijen gitmesini engelleyebilir. Genellikle hamileliğin son evrelerinde bebeğin hareketlerinde kısıtlanma veya azalma gibi belirtiler görülüyorsa, bu durum kordon dolanmasından kaynaklanıyor olabilir.

Kordon dolanmasının tanısı genellikle doğum sırasında bebeğin kafası çıktığı anda konur. Ayrıca bazı durumlarda 36. hafta civarında yapılan ultrason muayenesi sırasında da saptanabilir. Kordon dolanması durumunda bebeğin kordonu boynuna dolanmış olabilir ve bu durum doğum sırasında da fark edilebilir.

Kordon dolanması, bebeğin doğum kanalından geçerken kordonun sıkışmasıyla oluşabilecek sorunlarla ilişkilendirilse de genellikle bebekler boynuna dolanmış kordonla normal doğum yapabilirler. Ancak nadir durumlarda kordonun çok kısa olması veya diğer risk faktörlerinin varlığı durumunda komplikasyonlar ortaya çıkabilir.

Kordon kopması durumu ise bebeğin oksijen alamamasına ve besin maddelerinden mahrum kalmasına neden olabilir. Bu durum hem bebeğin hem de annenin sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilir ve acil müdahale gerektirebilir.

Bebeğin anne karnında oksijensiz kalması, başta beyin olmak üzere birçok organda hasara yol açabilir. Oksijen eksikliği yaşayan bebeklerde ciddi komplikasyonlar görülebilir ve hatta bazı durumlarda yaşama devam edilemeyebilir.

Bebeğin anne karnındaki gelişim sürecinde oksijen, kan ve besin maddeleri annenin kan dolaşımı aracılığıyla plasentadan bebeğe geçer. Bebeğin akciğerleri gelişmediği için doğrudan solunum yapamaz, bu nedenle anne kanından alınan oksijen ve besin maddeleri ile beslenir. Karbondioksit ve atık ürünler de yine aynı yolla annenin dolaşım sistemine geri verilir.
 
Geri
Üst