AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kopya ceken ogrenciye uzaklastirma cezasi idari yaptirim midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kopya çeken öğrenciye uzaklaştırma cezası idari yaptırım mıdır?​

Danıştay, bir üniversite öğrencisine kopya çektiği iddiasıyla yüksekokul müdürlüğünce altı ay okuldan uzaklaştırma cezası verilmesini hukuka aykırı buldu. Danıştay, “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nde böyle bir ceza yok” kararı verdi.
Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine karşı açılacak olan iptal davası nerede görülür?
Red halinde, disiplin kurulu veya yetkili disiplin amiri red gerekçesini göz önünde bulundurarak itirazı karara bağlar. Yönetim kurulunun itiraz neticesinde verdiği kesin karara karşı kararın tebliği tarihinden 60 gün içinde idare mahkemesinde disiplin cezası iptal davası açılabilir.

Okul disiplini nedir?​

Eğitimde disiplin ise; öğrenciye hangi davranışların istenilir olduğunu gösterip öğretmek, bu davranışı sergileyip sergilemediğini izlemek, davranışı beklenenden daha iyi sergilediğinde onu ödüllendirmek, iyi sergilenemediğinde cezalandırmaktır.
Üniversite sınavında kopya çekmenin cezası nedir?
Kopya çekene ne ceza verilir? YÖK tarafından belirlenen kurallara göre kopya cezası kınama ve uzaklaştırma cezasıdır. Bir öğrenciye en fazla 6 aya kadar uzaklaştırma cezası verebilir.

Kopyaya teşebbüs ne demek?​

Bu araçlardan birisinin kullanılması vasıtasıyla soruların bir kısmının veya tümünün cevaplandırılması kopya çekmek ve buna teşebbüs edilmesi de kopya çekmeye teşebbüs olarak tanımlanabilir.
Okullarda disiplin neden gereklidir?
Eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak görülmelidir. Disiplin başarının önemli bir öğesidir, öğrenmeyi kolaylaştırır. Ortak bir amaç için bir araya gelinen ve yaşanılan yerde kuralların olması orada yapılacak işlerin kolaylıkla yapılmasını sağlar. Eğitim ortamında bir düzen bir sistem oluşması için gereklidir.

Üniversitede alınan uzaklaştırma cezası memuriyete engel midir?​

657 sayılı Kanunun 48. maddesinde yer alan düzenleme gereğince artık tüm memuriyete girişlerde güvenlik soruşturması yapılmaktadır. Bu nedenle öğrencilik döneminde alınan disiplin cezalarının niteliği de memuriyete girişi etkileyecektir.

Geri