AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kopruustunde tutulan vardiya duzenini kim yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.779
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Köprüüstünde tutulan vardiya düzenini kim yapar?​

Kaptan’ın temsilcisi Seyir vardiyasından sorumlu zabit (vardiya zabiti), kaptan’ın temsilcisidir ve geminin emniyetle seyrinden her zaman esas sorumludur. Vardiya zabiti, köprü üstü görevi esnasında seyir planının uygun bir şekilde yürütülmesini sağlamaktan sorumludur.

Kılavuz kaptan gemi adamı mıdır?​

Yeni Türk Ticaret Kanununun 1291 maddesi Mecburi ve ihtiyari Danışman kı- lavuz kaptanın kusurlarından ileri gelen çatmada donatan sorumlu tutuluyor yani istih- dam edenin sorumluluğu gibi kılavuz kaptana zımni olarak gemi adamı statüsü kazan- dırılıyor.

Güverte Zabiti ne yapar?​

Güverte Zabiti ne yapar?
Güverte Zabiti, geminin güvenliği ve güvenliğinden ve gemideki mürettebatın refahından sorumludur. Kendisinden üst pozisyonda olan gemi kaptanının (1.ve 2. Kaptan) talimatları yönünde görevlerini yaparlar. Köprü üstünü yani geminin kumanda merkezini göreve hazırlarlar.

Gemide vardiya tutma belgesi kaç ayda alinir?​

Gemide vardiya tutma belgesi kaç ayda alinir?
Vardiya tutma eğitimi gemici ve yağcı eğitimleri içerisinde verilmektedir. Ancak Meslek Lisesi çıkışlı veya Deniz Kuvvetlerinden bonservis ile gemiadamı olan kursiyerlerin 6 ay yerine 2 ay içerisinde vardiya tutma belgelerini alabilmeleri için verilen kurstur.

Uzakyol Vardiya Zabiti ehliyeti nasıl alınır?​

(2) Vardiya zabiti yeterlik belgesine haiz olanlar, bulundukları yeterlik belgesi ile en az yirmi dört ay deniz hizmeti ibraz etmek, YDS’nin İngilizce bölümünden en az 60 puan veya ÖSYM tarafından YDS’nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı sınav türlerinden 60 puana denk puan almak ve İdarenin öngördüğü …

Kılavuz kaptan zorunlu mu?​

Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Tüzüğü’ne göre Türk Boğazları’ndan uğraksız geçiş yapacak gemilerde kılavuz kaptan bulundurma zorunluluğu yok.

Deniz Kuvvetlerinde kaptan nasıl olunur?​

Deniz Kuvvetlerinde kaptan nasıl olunur?
Kaptan Nasıl Olunur? Kaptan olabilmek için üniversitenin lisans bölümleri arasında yer alan Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğinden mezun olmak gerekmektedir. Üniversiteyi bitirdikten sonra staj dönemi bulunur.

Gemi zabiti ne kadar maaş alır?​

Gemi zabiti ne kadar maaş alır?
Şu an bir öngörü oluşturmak gerekir ise, Vardiya Zabiti 1400USD maaş alabilmektedir. 750KW güce sahip olan gemilerde Baş makinist 15.000TL maaş alabilmektedir. 750KW güce sahip olan gemilerde Baş makinist ehliyetli ikincilik yapacak gemi adamları ise 11.000TL maaş alabilmektedir.

Vardiya Zabiti ne iş yapar?​

Gemilere alınan yükleri izler ve kontrollerini yapar. Diğer gemi adamlarının sorumluluklarını, görevlerini, gemide yapılması gereken işleri, takım çalışmasını kontrol eder ve planlama yaparak raporlar. Kısacası geminin güverte bölümünde oluşan, gelişen, meydana gelen her şeyden vardiya zabiti sorumludur.

Vardiya Zabiti kimler olabilir?​

Kimler Sınırlı Vardiya Zabiti Olabilir? GEMİCİ, USTA GEMİCİ, GÜVERTE LOSTROMOSU, YAT KAPTANI Yeterliği ile toplam 3 yıl deniz hizmeti olanlar, SINIRLI VARDİYA ZABİTİ Eğitimlerine katılarak SINIRLI VARDİYA ZABİTİ olabilirler.

Uzak yol vardiya zabiti nasıl olunur?​

Uzak yol vardiya zabiti nasıl olunur?
“uzakyol” vardiya zabiti yeterliliğine sahip olabilmek için 4 senelik denizcilik fakültesi eğitiminden ve toplam 12 aylık stajdan sonra, bir de ehliyet sınavına girilir. bu sınav 6 ayrı oturumda yapılır.

Ikinci kaptan ne iş yapar?​

Ikinci kaptan ne iş yapar?
BİRİNCİ ZABİT (İKİNCİ KAPTAN – EFENDİ KAPTAN): Her sabah mesaiden önce Güverte Reisine raspa, boya, yağlama ve bakım tutum gibi yapılacak işleri verir. Demir ve yanaşma manevrasında baş tarafta personelin emniyetli çalışmasını denetler ve köprüüstüyle iletişimi sağlar.

Vardiya Zabiti ne kadar maaş alır?​

Gemide vardiya zabiti nasıl olunur?​

18 yaşını doldurmuş, en az lise mezunu olan, sağlık durumu ‘gemi adamı sağlık raporu’ almaya yeterli ve sabıka kaydı temiz olan kişiler, vardiya zabiti eğitimine katılarak, 3000 GT ye kadar gemilerde vardiya zabitliği (3.kaptan) olarak çalışabilir.

Gemide vardiya tutma belgesi kaç ayda alınır?​

Gemide vardiya tutma belgesi kaç ayda alınır?

Vardiya zabiti nasıl?​

Vardiya zabiti nasıl?
18 yaşını doldurmuş olan ve en az lise mezunu olmuş olan sağlık durumu ise denize elverişli yani gemi adamı sağlık raporu almaya elverişli olan sabıka kaydı temiz, sorunsuz olan kişiler vardiya eğitimine, vardiya kursuna katılarak ve başarı göstererek 3000 GT ye kadar olan gemilerde vardiya olarak görevlerine …

Uzak yol zabiti ne demek?​

Meslek Tanımı : Uzakyol yapan ticaret filolarında deniz taşıt araçları ile yapılan taşımalarda yükün gemiye alınması, limanlarda ilgililere teslimi ve geminin sevk ve idaresi ile ilgili işleri yürüten kişidir.

Gemilerde ikinci kaptana ne denir?​

BİRİNCİ ZABİT (İKİNCİ KAPTAN – EFENDİ KAPTAN): Geminin emniyetli yükleme / taşıma / tahliye operasyonlarından sorumludur.
 
Köprüüstünde tutulan vardiya düzenini kim yapar sorusuna verdiğiniz cevapta, Kaptan'ın temsilcisi olan Seyir vardiyasından sorumlu zabit (vardiya zabiti) tarafından köprü üstü görevi esnasında seyir planının uygun şekilde yürütülmesinden sorumlu olunduğu belirtilmiş. Vardiya zabiti, geminin emniyetli seyrinden her zaman esas sorumlu olduğunu ve görevi doğrultusunda geminin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu anlıyoruz.

Güverte Zabiti ne yapar sorusuna verdiğiniz cevapta ise Güverte Zabiti'nin geminin güvenliği ve mürettebatın refahından sorumlu olduğu, gemi kaptanının talimatları doğrultusunda görev yaptığı ve köprü üstünü göreve hazırladığı belirtilmiş. Aynı zamanda gemide takım çalışması yaparak görevlerini yerine getirdikleri görülüyor.

Gemide vardiya tutma belgesi kaç ayda alınır sorusu üzerine verdiğiniz cevapta vardiya tutma eğitiminin gemici ve yağcı eğitimleri içerisinde verildiği, ancak Meslek Lisesi çıkışlı veya Deniz Kuvvetlerinden bonservis ile gemiadamı olan kursiyerlerin vardiya tutma belgelerini alabilmeleri için 6 ay yerine 2 ay içerisinde alabilecekleri belirtilmiş.

Uzakyol Vardiya Zabiti ehliyeti nasıl alınır sorusuna verdiğiniz cevabın 1. paragrafında, Vardiya zabiti yeterlik belgesine sahip olanların en az yirmi dört ay deniz hizmeti ibraz etmeleri gerektiği, ayrıca belirli bir dil yeterliliği ve İdarenin belirlediği diğer koşulları sağlamaları gerektiği belirtilmiş. Bu koşulları sağlayan kişilerin Uzakyol Vardiya Zabiti ehliyetine sahip olabileceği anlaşılıyor.

Kılavuz kaptan zorunlu mu sorusuna verdiğiniz cevapta Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Tüzüğü'ne göre Türk Boğazları'ndan uğraksız geçiş yapacak gemilerde kılavuz kaptan bulundurma zorunluluğu olmadığı belirtilmiş.

Bu yanıtlarınızla, vardiya düzeni, güverte zabiti, vardiya tutma belgesi, uzakyol vardiya zabiti, kılavuz kaptan ve gemi zabiti gibi konularda açıklayıcı bilgiler verdiğinizi görüyoruz. Eğer başka sorularınız veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa bize sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst