AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kopeklere cip uygulamasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Köpeklere çip uygulaması nasıl yapılır?​

Mikroçip bireysel tanımlama numarasını içeren, pirinç tanesi büyüklüğünde steril enjektör içerisinde yer alan bir cihaz. Herhangi bir enerji güç almadığı için radyasyon yaymaz ve hayvana da zararı yok. Hayvanın kürek kemikleri arasına deri altına yerleştirilme suretiyle takılır.

Köpeğime çip nerede taktırabilirim?​

Çip takılma işlemi sadece veteriner hekimler tarafından yapılır. Mikroçip Evcil Hayvanların Neresine Yerleştirilir? Bu uygulama, kedi ve köpeğin kürek kemikleri arasındaki deri altına yerleştirilmektedir. Kedime / Köpeğime Kaç Yaşında Mikroçip Taktırabilirim?
Çip nereye takılır?
Bağımlılıkta çipli tedavi, bağımlı hastalarında uygulanan etkili tedavilerden bir tanesidir. Deri altına yerleştirilmektedir. Günümüzde kronik bir hastalık olarak kabul edilen alkol ve madde bağımlılığında deri altına yerleştirilen implant (çip) etkili oluyor.
Köpeklere çip takmak zorunlu mu?
2022 itibarıyla evcil hayvanlara mikroçip takmak zorunlu hale geliyor. Mikroçipler sayesinde hayvanların tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Sahipleri köpekleri için bu yılın sonu kediler için ise 2022’nin sonuna kadar çip taktırabilecekler. Çip taktırmamanın cezası ise 10 bin lirayı buluyor.

Köpeklere çip takılması ne işe yarar?​

Mikroçip, benzersiz bir kimlik numarası taşıyan ve kabaca bir pirinç tanesi boyutunda olan bir radyo frekansı tanımlama aktarıcısıdır. Mikroçiplerin pilleri veya hareketli parçaları yoktur. Mikroçip bir veteriner kliniğinde veya barınakta tarandığında, cihazda evcil hayvanınıza özel kayıt numarası okunur.

Köpeklere çip takılır mı?​

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, 2021 Ocak ayı itibariyle ilk olarak köpeklere mikroçip taktırma zorunluluğu getirdiğini hatırlatan Yalçın, “Ocak ayından itibaren çip takılmamış herhangi bir köpek dostumuz tespit edildiğinde kişiler önce uyarılacak.
Vücuda takılan çip ne işe yarar?
Deri altına yerleştirilen çipe “RFID” adı veriliyor. Bir antene sahip olan çip, pile ihtiyaç duymuyor. Şırınga yardımıyla derinin altına yerleştirildikten sonra, bir RFID kodu yolluyor. Bu kod etrafta bulunan teknolojilerle iletişime geçebilmeyi sağlıyor.
 
Geri
Üst