AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Koordinator ogretmen kac saat ek ders alir?

Editör

Yeni Üye

Koordinatör öğretmen kaç saat ek ders alır?​

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 01/03/2011 tarihli, 13878 sayılı ve “İşletmelerde Mesleki Eğitim” konulu yazılarında; Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında İşletmelerde meslek eğitimi kapsamında koordinatör olarak …

Koordinatörlük görevi kaç saat verilir?​

Büyükşehir Belediyelerinin il sınırları il mülki sınırları olduğundan il sınırları içerisindeki tüm ilçelerdeki İşletmelerde Mesleki Eğitim kapsamında verilecek olan Koordinatörlük görevi; Mesleki Eğitim Merkezlerinde haftada 24 saat, Meslek Liselerinde haftada 20 saat olarak verilecek.

Koordinatör öğretmen kaç öğrenciden sorumludur?​

Koordinatör öğretmen kaç öğrenciden sorumludur?
f) Koordinatör öğretmenin görevlendirilmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Aynı işletmede aynı alanda mesleki eğitim gören 15 öğrenciye kadar bir koordinatör öğretmen görevlendirilir. Bu kapsamda aynı öğrenci gurubu için haftada bir defa ve yalnız bir öğretmene koordinatörlük görevi verilir.

Koordinatör öğretmen yolluk alır mı?​

Bu nedenle harcırah ödenmez. Ancak ikametinden işletmelerdeki koordinatörlük, seminer, eğitim vb. gibi görevlere giden öğretmenlere her işletmeye gidiş ve dönüş olmak üzere sadece yol parası ödenebilir.

Koordinatörlük ek ders mi?​

Okul yöneticilerine aylık karşılığı koordinatörlük görevi verilemez. Ancak Kararın 6′ ncı maddesinde belirtilen aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar fiilen koordinatörlük görevini yapmaları kaydıyla ek ders görevi verilebilir.

Kimler koordinatör öğretmen olabilir?​

Kimler koordinatör öğretmen olabilir?
Bilindiği üzere, işletmelerdeki mesleki eğitimle staj çalışmalarının planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla atama alanı atölye ve laboratuvar …
Koordinatörlük görevi nasıl dağıtılır?​
Yarıyıl tatilinde ek ders kesilir mi?​
Öğretmenlerin ara tatil dönemlerinde okullarda geçirdiği süreler ve yaptıkları çalışmalar, mesleki çalışma dönemi kabul edileceğinden ek ders ücretlerinde de herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Okul Müdürü koordinatörlük alabilir mi?​

Okul Müdürü koordinatörlük alabilir mi?

Karantinada girince ek ders ödenir mi?​

Özellikle sendikalar, karantinaya alınan öğretmenlerin ek ders alması konusunda, MEB’e uyarılarda bulunuyor. Ancak pozitif çıktığı için ve karantina altındaki öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmıyor.

Koordinatör öğretmenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Koordinatör öğretmenlik görevi genellikle işletmelerde mesleki eğitim faaliyetlerini koordine etmekle ilgilidir ve belirli sorumlulukları içerir. Bununla birlikte, koordinatör öğretmenlerin alacakları ek ders saatleri, sorumlulukları ve hakları hakkında detaylı bilgiler verilmiş.

Öğrenci sayısı konusunda, bir koordinatör öğretmen genellikle aynı işletmede aynı alanda mesleki eğitim gören en fazla 15 öğrenciden sorumlu olabilir. Bu kapsamda her bir öğrenci grubu için haftada bir defa ve sadece bir öğretmene koordinatörlük görevi verilir.

Ayrıca, koordinatör öğretmenlere yolluk ödenmemekte ancak işletmelere gidiş ve dönüşlerinde sadece yol parası ödenebilmektedir. Koordinatörlük görevi normal ek ders olarak kabul edilmemektedir. Okul yöneticilerine aylık karşılığı koordinatörlük görevi verilmezken, bu görevi yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına ek ders görevi verilebilmektedir.

Koordinatör öğretmenlik görevi atölye ve laboratuvar alanlarında yapılan işletmelerdeki mesleki eğitim ve staj çalışmalarının planlanması, izlenmesi, öğrencilerin rehberliği gibi konularda etkin bir rol üstlenmektedir.

Yarıyıl tatilinde ek dersler kesilmemekte ve öğretmenlerin ara tatil dönemlerinde yaptıkları çalışmalar mesleki çalışma dönemi olarak kabul edildiğinden herhangi bir kesinti yapılmamaktadır. Ancak, karantinaya alınan öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmamaktadır.

Son olarak, okul müdürlerinin koordinatör öğretmenlik görevini yapabileceği ancak okul müdürlerine aylık karşılığı bu görev verilmediği belirtilmiştir. Karantinaya alınan öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmadığı vurgulanmıştır. Umarım bu detaylı bilgiler faydalı olmuştur. Aklınıza takılan başka sorular varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri