AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kooperatife neden uye olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kooperatife neden üye olunur?​

Kooperatiflerin esas amacı; yeterli derecede iktisadi güce sahip olmayan gerçek kişilerin meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle rasyonel bir şekilde ve ekonomik olarak karşılamak ve temin etmekten ibarettir.
Kooperatifi kimler kurabilir?
6102 sayılı TTK’nın 337/1’inci maddesinde “Pay taahhüt edip esas sözleşmeyi imzalayan gerçek ve tüzel kişiler kurucudur” denilmektedir. kimse olması gerekir.
Kooperatif kurmak için ne kadar sermaye gerekli?
Kooperatif kurmak yüksek sermayeler gerektirmez. Kooperatifin sermayesi, ortakların taahhüt ettikleri payların toplam tutarlarından ibaret olup değişkendir. Sermayenin en az haddi 700.-TL’dir. Dolayısıyla bir ortaklık payının değeri 100 TL’dir.

Kooperatifçilik eğitimi nedir?​

Söz konusu eğitim programında; kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. …
Kooperatifi kapatmak için ne yapmalıyız?
Asgari tasfiye süreci dolduktan ve borç alacaklar sıfırlandıktan sonra tasfiyeyi bitirmek üzere son bir genel kurul daha yapılıp ticareti sicili tescil ve ilan edilir. Bu tescil ile kooperatif resmen kapatılmış olur. Vergi dairesi kaydı da silindikten sonra tüm tasfiye/kapanış süreci sonlanmış olur.
Kooperatifçilik Sertifikası ne ise yarar?
Kooperatifçilik e-Sertifika Programı’nın; kooperatif yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri, kooperatif müdürleri, çalışanları, ortakları, kooperatifçilikle ilgili işlerde çalışan kamu görevlileri, hukukçular, muhasebeciler gibi geniş bir hedef kitleye yönelik olarak katkı sağlaması hedeflenmiştir.

Kooperatifçilik Sertifikası ne işe yarar?​

Anadolu Üniversitesince hazırlanan “Kooperatifçilik E-Sertifika Programı”yla, kooperatif işletmelerin yaygınlaştırılması ve mevcut kooperatiflerin daha başarılı ve performanslı bir biçimde faaliyetlerini sürdürebilmesi için, kooperatifçilik sektörüne doğrudan veya dolaylı olarak hizmet verenlerin eğitim seviyelerinin …

Geri