- Konu Yazar
Kooperatif tapusu ne demek?
Kooperatif Tapu Ne Demek? Kooperatif tapu , bir kooperatiften alınmış evin tapusu anlamına gelmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta, sırf bir kooperatiften ev alındı diye ev sahibinin o kooperatifin bir üyesi olmadığıdır. Satın alan kişi sadece tapuda görünür.Kooperatif üyesi ne demek?
Kooperatifler insanların ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle ve en az maliyetle karşılamak amacıyla kurulan tüzel kişilerdir. Kooperatifler hem kişilerin tek başlarına yapmaya güçlerinin yetmediği işleri bir araya gelerek yapmalarını sağlar hem de toplumun kalkınmasına katkıda bulunur.Kooperatif Nasıl Kurulur?
- Kooperatifler nasıl kurulur?
- Anasözleşmenin hazırlanması imzalanması ve tasdiki.
- Bakanlığa (veya İl Müdürlüğüne) verilecek dilekçe ve eklenecek belgeler.
- Bakanlığın (veya İl Müdürlüğünün) yapacağı inceleme ve izin.
- Kuruluş için kooperatifin tescil ve ilanı
- Taahhütname.
Kooperatif devirli ev alınır mı?
Kooperatif devirli ev alınır mı?Kanun gereğince, kooperatife ait bir konutu tapu dairesinden devir alınması kooperatif üyesi de olunduğu anlamına gelmiyor. Hissesini devreden kişi, kooperatif yönetimine yazılı müracaatta bulunarak hissesini devrettiğini ve alan kişinin de devir aldığınıbildirinceye kadar eski üyenin kooperatif üyeliği devam ediyor.
Kooperatif tapu devri nasıl yapılır?
Kooperatif tapu devri nasıl yapılır?Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olunabiliyor. Tevhit ve cins değişikliği gibi işlemler de yapılabiliyor…
Kooperatif üyesi nasıl olunur?
Kooperatife ortak olmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler kooperatif ana sözleşmesinde yer alan bütün hükümleri hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir dilekçe ile kooperatif Yönetim Kurulu’na başvururlar. Sözlü müracaatla ortak olunamaz.Kooperatif yönetim kurulu kimlerden oluşur?
❖ Kooperatif genel kurulu; ❖ Yönetim kurulu, ❖ Denetim kurulu, ❖ Kooperatifin bağlı bulunduğu üst birlik, ❖ Tasfiye memurları, ❖ İlgili bakanlık, Ortakların 4’ten az olmamak kaydıyla 1/10′ unun isteği ile toplanabilir.Yapı Kooperatifine nasıl ortak olunur? Kooperatife ortak olmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler kooperatif ana sözleşmesinde yer alan bütün hükümleri hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir dilekçe ile kooperatif Yönetim Kurulu’na başvururlar. Sözlü müracaatla ortak olunamaz.