Kooperatif sertifikasi ne ise yarar?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
262.682
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kooperatif sertifikası ne işe yarar?​

Kooperatifçilik e-Sertifika Programı’nın; kooperatif yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri, kooperatif müdürleri, çalışanları, ortakları, kooperatifçilikle ilgili işlerde çalışan kamu görevlileri, hukukçular, muhasebeciler gibi geniş bir hedef kitleye yönelik olarak katkı sağlaması hedeflenmiştir.

Kooperatif bölümü ne demek?​

Kooperatifçilik Bölümü Nedir? Mali ve ticari ya da hukuki olarak karşılaşılan tüm sorunların çözümü ile ilgili kişileri yetiştiren ön lisans programıdır. İki yıllık eğitim süresince, bir kooperatifte yasal düzenlemelerden mali düzenlemelere kadar olan her şey ile ilgili eğitim verilmektedir.

Kooperatif sertifikası nasıl alınır?​

Kooperatif sertifikası nasıl alınır?
Sınavlar 81 ilde yapılacaktır. Başvuru sırasında adaylar sınav merkezini tercih edebilirler. Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. 50 ve üzeri puan alan katılımcılar “Kooperatifçilik Sertifikası” almaya hak kazanacaktır.

Kooperatifçilik ne demek?​

Kooperatif, insan ihtiyaçlarını karşılıklı yardımlaşma yoluyla giderilmesini sağlamak ve ortakların çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulan ekonomik kuruluştur. Kooperatifler insanların ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle ve en az maliyetle karşılamak amacıyla kurulan tüzel kişilerdir.

Kooperatif Geliştirme Kursu nedir?​

Söz konusu eğitim programında; kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Programdan kooperatiflerde yönetici, denetçi veya personel olarak çalışmış veya çalışmak isteyen en az ilkokul mezunları yararlanabileceklerdir.

Kooperatif bolumu ne iş yapar?​

Kooperatif bolumu ne iş yapar?
Kooperatifçilik meslek elemanı, çeşitli amaçlarla (konut sahibi olma, verimli ürün elde etme, ürünleri karlı bir biçimde satma vb.), güç ve kaynaklarını birleştirerek “Kooperatif” adı verilen bir tür ortaklık kurmak isteyenlere yasal, parasal ve ticari konularda danışmanlık yapar.

Kooperatifçilik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Kooperatifçilik bölümü hangi üniversitelerde var : Adıyaman, Aydın Adnan Menderes, Bolu Abant İzzet Baysal, Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesidir.

Koopbis ne demek?​

T.C. Ticaret Bakanlığı’na bağlı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nce kullanıma sunulan Kooperatif Bilgi Sisteminin kısaltmasıdır. Koopbis sisteminde her kooperatife ait çevrimiçi kayıt İl Ticaret Müdürlüğü bünyesindeki kooperatifçilik uzmanlarınca açılır.

Kadın Kooperatifi ne demek?​

Kadın Kooperatifi ne demek?
Kadın kooperatifleri, ortak sayısı çoğunlukla 25’i aşmayan küçük ölçekli yapılardır. Ortakların çoğunluğu eğitim düzeyleri farklı, 40-60 yaş aralığında, evli ve çocuklu kadınlardır.

AÖF e-sertifika sınavları online mı?​

2022 Bahar dönemi e-Sertifika Programlarının sınavları Türkiye’de 81 ilde online olarak gerçekleştirilecektir. Öğrenciler kayıt başvurusu esnasında tercih etmiş oldukları ilde tek oturumda sertifika sınavlarına gireceklerdir.

Kooperatifçilik 2 yıllık ne iş yapar?​

Çalıştığı kooperatifin gerek halkla gerekse kamu ve özel kuruluşlarla ilişkilerinin kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun olarak yürütülmesini sağlar. Kooperatife parasal kaynak sağlar. Kooperatifin parasının en ekonomik biçimde harcanmasını ve elde edilen kazancın üyelere pay olarak dağıtılmasını sağlar.

Koopbis kuruldu mu?​

Koopbis kuruldu mu?
MADDE 5 – (1) Bakanlık tarafından tüm kooperatiflerin, kooperatifçilik hizmetlerine elektronik ortamda eriştiği ve merkezi veri tabanının yönetildiği KOOPBİS kurulur.
 
Kooperatif sertifikası, kooperatif yönetim, denetim, ve tasfiye kurulu üyeleri, kooperatif müdürleri, çalışanları, ortakları, kamu görevlileri, hukukçular, muhasebeciler gibi geniş bir hedef kitleye yönelik olarak katkı sağlayan bir eğitim programıdır. Bu program sayesinde katılımcılar kooperatifçilik alanında daha bilgili ve yetkin hale gelirler.

Kooperatif bölümü ise mali, ticari ve hukuki konularda sorunların çözümü ile ilgili kişileri yetiştiren ön lisans programıdır. İki yıllık eğitim süresince, bir kooperatifte yasal düzenlemelerden mali düzenlemelere kadar her konuda eğitim verilir. Bu program mezunları, kooperatiflerde çeşitli görevler üstlenerek sektöre katkıda bulunabilirler.

Kooperatif sertifikasının alınması için sınavlar 81 ilde yapılmaktadır. Başvuru sırasında adaylar tercih ettikleri sınav merkezini seçebilirler. Sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alanlar, "Kooperatifçilik Sertifikası" almaya hak kazanırlar.

Kooperatifçilik kısaca, insanların karşılıklı yardımlaşma yoluyla ihtiyaçlarını gidermek ve ortakların çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulan ekonomik bir kuruluştur. Kooperatifler, insanların ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle en az maliyetle karşılamak amacıyla kurulan tüzel kişilerdir.

Kooperatif geliştirme kursları ise, kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlar. Bu programdan mezun olanlar, kooperatiflerde yönetici, denetçi veya personel olarak çalışabilirler.

Kadın kooperatifleri genellikle küçük ölçekli ve ortakları genellikle evli, çocuklu ve 40-60 yaş aralığında kadınlardan oluşur. Bu tür kooperatifler genellikle belirli bir amaç etrafında toplanarak güçlerini birleştirirler.

Koopbis ise T.C. Ticaret Bakanlığı'na bağlı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından kullanıma sunulan bir bilgi sisteminin kısaltmasıdır. Bu sistemde her kooperatif için çevrimiçi kayıtlar İl Ticaret Müdürlüğü bünyesindeki uzmanlar tarafından açılmaktadır.
 
Geri
Üst