Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konya'da cep telefonu çalan genç, polise 'filmden etkilendim' dedi

haberci

Yeni Üye

Konya'da cep telefonu çalan genç, polise 'filmden etkilendim' dedi​

Konya’da bisikletle giderken yol kenarında bekleyen kadının cep telefonunu çalan ve polisin güvenlik kamerası görüntülerinden tespit ederek yakaladığı şüpheli, "Filmden etkilenip yaptım" diyerek suçunu itiraf etti. Şüpheli tutuklandı.
122254956-aw38398101.jpg

Olay, 23 Ocak Perşembe günü merkez Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi Küçükkumköprü Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bekleyen ve o sırada telefonuna bakan E.C. isimli kadının yanına yaklaşan bisikletli bir kişi, kadının cep telefonunu alarak hızla uzaklaştı.

Olay sonrası çalışma başlatan Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, olay anının güvenlik kamerası görüntülerini mercek altına aldı. 150 saatlik kamera kaydıyla kimlik tespiti yapılan şüpheli saklandığı evde ekiplerce yakalandı.

"BÖYLE HESAP ETMEMİŞTİM"​

Şüpheli M.H.'nin (18) ifadesinde,"Eniştemden emanet bisiklet almıştım. Bisiklet ile gezerken izlediğim filmden etkilendim. Ben de denemek istedim ama polise yakalandım. Böyle hesap etmemiştim"dediği öğrenildi. Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen kapkaç şüphelisi M.H., emniyetteki işlemlerinin ardından Konya Adliyesine sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"Eniştemden emanet bisiklet almıştım. Bisiklet ile gezerken izlediğim filmden etkilendim. Ben de denemek istedim ama polise yakalandım. Böyle hesap etmemiştim"

Konya'da yaşanan bu olay gerçekten üzücü ve endişe verici. Bir genci, başka insanların emekleriyle kazandıkları eşyaları çalacak bir hale getiren etmenlerin başında filmler gelmemeli. Filmlerin gerçek hayatla sık sık karıştığına dair birçok örnek görmekteyiz ve gençlerin bu tür etkileşimlerle suça sürüklenmesi oldukça üzücü bir durum.

Ancak bu durumda önemli olan, gençlerin doğru bir şekilde yönlendirilmesi, suçun kabul edilemez olduğunun net bir şekilde anlatılması ve olası kötü etkilerden korunmalarının sağlanmasıdır. Suç işlemek yerine filmlerden etkilenerek olumlu ve yapıcı faaliyetlere yönlendirilebilecekleri alternatif yolların oluşturulması gerekmektedir.

Öte yandan, polisin güvenlik kameralarıyla hızlı bir şekilde şüpheliyi tespit edip yakalaması önemli bir adımdır. Bu tür suçların cezasız kalmayacağının gösterilmesi, toplumda güvenin korunması adına önemlidir. Umuyoruz ki bu tür olaylar azalır ve gençlerimiz daha sağlıklı ve doğru tercihler yaparak topluma katkı sağlarlar.

Geri