Konusurken hangi durumlarda hangi nezaket ifadelerini kullaniriz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.769
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Konuşurken hangi durumlarda hangi nezaket ifadelerini kullanırız?​

Günlük hayatta en çok kullandığımız nezaket ifadeleri ise, af edersiniz, özür dilerim, rica ederim, günaydın, iyi akşamlar, iyi geceler, üzgünüm, tünaydın, pardon, lütfen, bakar mısınız? gibi ifadelerdir.
5 nezaket kuralı nedir?
Toplum içinde uyulması gereken nezaket kuralları, yere tükürmemek, etrafı temiz tutmak, insanlara yer ve yol vermek, insanlarla saygılı bir şekilde konuşmak, kaba olmamak, yol göstermek, yardım etmek gibi kurallardır. Bu kurallara uyulması insanları iyi birer birey yaparlar.

Konuşma adabı nelerdir?​

Konuşma Adabı Kuralları
Arkadaşınızla konuşurken hangi nezaket ifadelerini kullanırız?
İyi bir dinleyici olmalı ve söylenenleri de kaçırmamaya çalışmalısınız. Konuşurken karşınızdakilerin dikkatini, parmaklarınızı çıtlatarak, masada tempo tutarak başka tarafa çekmeyiniz. Başkası konuşurken de ciddiyetle dinleyiniz, fikirlerine hürmet ediniz. Asla lüzumsuz gülmeyiniz.

Nezaket sözcükleri ifadesinden ne anlıyorsunuz?​

Nezaket ifadeleri, günlük hayatımızda sık sık kullandığımız, kısa, öz ve anlamlı ifadelerdir. Bu ifadeleri kullanarak karşımızdaki insana verdiğimiz değeri, saygımızı göstererek kibar bir konuşma yapabiliriz.
Nezaket örnekleri nelerdir?
Geleneğimizden nezaket örnekleri

3 nezaket kuralı ve bunların nerelerde kullanıldıkları?​

Okulda nezaket kuralları olarak, söz verilmeden konuşulmaması gerekir. Toplu taşımada nezaket kuralları olarak, yaşlı, engelli ve çocuklu bayanlara yer verilmesi gerekir. Sokakta nezaket kuralları olarak, etrafı temiz tutmak ve yüksek sesle müzik dinlememek gerekir.
Nezaket ölçüleri nelerdir?
Yazınız. Cevap: İnsanların birbirine selam vermesi, hal-hatır sorması, özellikle çocuklara şefkatle, merhametle davranılması, büyüklere saygı gösterilmesi, güzellik ve inceliğin sembolü olan kadınlara ince ve nazik üslupla karşılık verilmesi gerekmektedir.

Iletişim ve konuşma adabı nedir?​

Konuşma adabına uygun davranmanın ilk şartı doğru sözlü olmaktır. Konuşmalarımızda yalandan uzak durmalı, dürüstlükten vazgeçmemeliyiz. Konuşurken kırıcı ve incitici tarzda konuşmamalı, kötü sözden ve kötü ifadelerden uzak durmalıyız. Toplum içinde gizli konuşmalar yapmak nezaket kurallarına uygun değildir.
Istek ve ihtiyaçlarımızı ifade ederken hangi nezaket ifadelerini kullanmalıyız?
İstek ve ihtiyaçlarımızı ifade ederken kullanılması gereken nezaket sözcüklerini söyleyiniz. Soru: İstek ve ihtiyaçlarımızı ifade ederken kullanılması gereken nezaket sözcüklerini söyleyiniz. Cevap: Lütfen, rica ederim, teşekkür ederim, özür dilerim, affedersin, sağ ol, elbette…
 
Geri
Üst