Konusmanin Ozellikleri Nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Konuşmanın Özellikleri Nelerdir?​

İyi bir konuşmanın ses özelliklerini de şöyle sıralayabiliriz:
- İşitilebilirlik. Konuşmacı ile dinleyici arasında sağlıklı iletişimin en önemli unsuru işitilebilir bir sesle konuşmaktır.
- Akıcılık. Kelimelerin yumuşak bir biçimde birbirleriyle uyumlanarak söyleniş durumudur.
- Açıklık.
- Hoşa Giderlik.
- Bükümlülük.

Diksiyon ve hitabetin önemi nedir?​

Sağlıklı bir iletişim kurabilmek için diksiyon kurallarına dikkat etmek gerekir. Karşı tarafa hislerimizi, duygularımızı doğru bir şekilde aktarabilmeliyiz. Diksiyon kurallarına uymamız temiz ve akıcı konuşmamıza yardımcı olur. Anlatmak istediklerimizi karşı tarafa doğru aksettirmemizi sağlar.
Konuşma ile ilgili temel kavramlar nelerdir?​
Konuşma İle İlgili Temel Kavramlar
- Konuşma (=Sözlü Anlatım) Nedir? İnsanın karşısındakine dileklerini, duygularını sözlü olarak anlatması eylemine sözlü anlatım denir.
- KONUŞMA İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR.
- Konuşma.
- Ses.
- Sıklık / Frekans.
- Ton / Tonlama.
- Ezgi.
- Durak / Duraklama.

Hitabet ve Mesleki Uygulama Nedir?​

Hitabet ve Mesleki Uygulama Nedir?
Maddesinde bu okullar; imamlık, hatiplik, Kur’an kursu öğreticiliği gibi dinî hizmetlerin yerine getirilmesiyle görevli elemanları yetiştirmek üzere “hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumları” olarak tanımlanmaktadır.

Hitabet becerisi nedir?​

Hitabet becerisi nedir?
Hitabet Ne Demek? Gerek terim anlamıyla gerekse gündelik yaşamda adını sıklıkla duyduğumuz hitabet, çok genel bir tanımla etkili ve güzel söz söyleyebilme olarak açıklanabilir.

Diksiyon sanatının önemi nedir?​

Doğru ses çıkarma ve vurgulama yapabilme diksiyonu oluşturur. Etkili ve güzel konuşma sanatı olarak ifade edilen diksiyon, doğru zamanda doğru seslerin çıkarılması ve bedensel hareketlerle desteklenmesi sonucunda iletişim kalitesinin artırılmasıdır.

Geri