AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konusma ve dil terapisi hangi universitelerde var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Konuşma ve dil terapisi hangi üniversitelerde var?​

Dil ve Konuşma Terapisti Nasıl Olunur?
- Anadolu Üniversitesi (Devlet)
- Ankara Medipol Üniversite (Vakıf)
- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Devlet)
- Bahçeşehir Üniversitesi (Vakıf)
- Biruni Üniversitesi (Vakıf)
- Biruni Üniversitesi (İngilizce) (Vakıf)
- Fenerbahçe Üniversitesi (Vakıf)
- Hacettepe Üniversitesi (Devlet)

Dil terapisi eğitimini kimler alabilir?​

Dil ve Konuşma Bozukluklarına sahip bireylerle, ailelerine destekleyici bilgi, beceri ve yetkinliğine sahip olan. Dil ve Konuşma Bozukluklarına sahip bireylerle, ailelerine sağaltım ve eğitimi yapabilme. Dil ve Konuşma Bozukluklarını bilimsel ölçütlerde değerlendirebilme bilgisine becerisine ve yetkinliğine sahip olan.

Dil Terapisti eşit ağırlık mı?​

Dil Terapisti eşit ağırlık mı?
Dil ve Konuşma Terapisi, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Sayısal puan türünden tercih edilebilen bölüm Sağlık Bilimleri Fakültesi kapsamında yer almaktadır.

Konuşma terapisti kimler olabilir?​

Konuşma terapisti kimler olabilir?
Dil ve konuşma terapisti olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden lisans derecesi ile mezun olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda üniversitelerin Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans programları bulunmaktadır.

Dil Terapisti belgesi nasıl alınır?​

Eğitim sonunda 10 sorudan oluşan 10 dakika süre sınırı bulunan online sınav uygulanmaktadır. Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Dil ve Konuşma Terapisi belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.

Dil ve Konuşma Terapisi sayısal mı sözel mi?​

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alıyor. Aday öğrencilerin ilgi gösterdiği bölümler arasında bulunan Dil ve Konuşma Terapisi bölümü sayısal puan türü ile tercih ediliyor.

Dil Terapisti hangi bölüm bakar?​

Dil Terapisti hangi bölüm bakar?
Çocuklarda görülen konuşma bozuklukları için hastanelerin nöroloji bölümlerine gidilmelidir. Eğer cerrahi ya da medikal bir tedavi gerektirmeyen bir durum var ise uzman doktor, konuşma terapistlerine de yönlendirebilir. Burada dil terapist aktiviteleri uygulanır.

Dil ve Konuşma Terapisi alanında eğitim almak isteyen kişiler için faydalı bilgiler içeren bir liste ve açıklamalar bulunmaktadır. Bu bilgiler şunları içermektedir:

1. **Hangi Üniversitelerde Var?**
Dil ve konuşma terapisi bölümü şu üniversitelerde bulunmaktadır:
- Anadolu Üniversitesi (Devlet)
- Ankara Medipol Üniversite (Vakıf)
- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Devlet)
- Bahçeşehir Üniversitesi (Vakıf)
- Biruni Üniversitesi (Vakıf)
- Fenerbahçe Üniversitesi (Vakıf)
- Hacettepe Üniversitesi (Devlet)

2. **Dil Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir?**
Dil ve konuşma bozukluklarına sahip bireylerle, ailelerine destekleyici bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olan bireyler eğitim alabilirler. Ayrıca, dil ve konuşma bozukluklarına sahip bireylerle, ailelerine sağaltım ve eğitimi yapabilme yeteneğine sahip kimseler de bu eğitimi alabilirler.

3. **Dil Terapisti Eğitimi**
- Dil ve Konuşma Terapisi eğitimi, üniversitelerde 4 yıl süren bir lisans programı olarak verilmektedir. Sayısal puan türünden tercih edilebilen bu bölüm, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer almaktadır.

4. **Dil Terapisti Olma Şartları**
- Dil ve konuşma terapisti olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden lisans derecesi ile mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, yüksek lisans programları da bulunmaktadır.

5. **Dil Terapisti Belgesi**
- Eğitim sonunda online bir sınav uygulanmakta olup, bu sınavda 60 ve üzeri başarı elde eden kişilere Dil ve Konuşma Terapisi belgesi verilmektedir.

6. **Dil ve Konuşma Terapisi Puan Türü**
- Dil ve Konuşma Terapisi bölümü, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer almakta olup, sayısal puan türü ile tercih edilmektedir.

7. **Hangi Bölümlere Bakar?**
- Dil terapistleri, çocuklarda görülen konuşma bozuklukları için hastanelerin nöroloji bölümlerine yönlendirilebilirler. Eğer cerrahi ya da medikal bir tedavi gerektirmeyen bir durum söz konusu ise, uzman doktorlar konuşma terapistlerine de yönlendirebilirler.

Bu bilgiler, dil ve konuşma terapisi alanında eğitim almak isteyen veya bu alanda kariyer yapmayı düşünen kişiler için faydalı olabilir. Umarım bu bilgiler işinize yarar.

Geri