Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konusma turlerinden hangisi bir grup tarafindan yapilir?

Editör

Yeni Üye

Konuşma türlerinden hangisi bir grup tarafından yapılır?​

“Grup hâlinde yapılan konuşmalar”ı: “Sempozyum”, “açık oturum”, “panel”, “kongre”, “forum”, “çalıştay”, “münazara”, “seminer” şeklinde tasnif ettik. “Bir kişi tarafından yapılan konuşmalar”ı: “Konferans”, “nutuk (söylev)”, “demeç”, “miting”, “brifing”, “açış, kapanış ve sunuş konuşmaları”, olmak üzere tasnif ettik.

Sözlü anlatım türleri kaça ayrılır?​

Sözlü Anlatım Türleri
- Konferans.
- Sempozyum.
- Açık Oturum.
- Panel.
- Kurs.
- Seminer.
- Söylev (Nutuk)
- Sunum.

Sözlü anlatım özellikleri nelerdir?​

Sözlü anlatım özellikleri nelerdir?
A. Sözlü Anlatımın Özellikleri
- Bir konuyu, sahip olduğumuz birikimi kullanarak bir plân çerçevesinde anlatmadır.
- Anlatılacak konu dinleyicileri ilgilendirmelidir.
- Anlatıcı konuyu detaylarıyla kavramış olmalıdır.
- Anlatılacaklar, bir plâna göre sıralanmalıdır.
- Dilin, açık ve anlaşılır olmasına dikkat edilmelidir.

Konuşma türlerinin hangisinde jüri vardır?​

Konuşma türlerinin hangisinde jüri vardır?
Birer cümle halinde ifade edilen bir tezle antitezin, iki grup arasında bir hakem heyeti (jüri) huzurunda tartışıldığı konuşmalara münazara denir. Tartışmalarda yarışma kaygısı olmadığı halde, münazaralar birer fikir ve söz yarışmasıdır. Tartışmalar için geçerli olan kurallar, münazaralar için de geçerlidir.

Konuşma nedir turkce?​

Düşünce ve duyguların, başkalarına sözlü olarak bildirilmesine konuşma ya da sözlü anlatım denir. Konuşma, insanın çevresiyle doğrudan iletişim kurmasının en etkili yoludur. Konuşmaya, sesli düşünme de denir. Buna göre insanlar düşüncelerini başkalarına seslerle iletirler.

Iç konuşma nedir ornek?​

İç Konuşma (İç Diyalog) Tekniği: Anlatmaya bağlı edebi metinlerde kullanılan bir çeşit anlatım tekniğidir. Yazar anlatmak istediği şeyleri kahramanın kendi ağzından, kafasından geçenler şeklinde okuyucuya verir. Kahraman kendi kendine konuşur gibidir, fakat düşünceleri düzenlidir.

Konuşma türlerinden biri, bir grup tarafından yapılan konuşmaları içeren "münazara" şeklinde tasnif edilir. Münazara, birer cümle halinde ifade edilen bir tezle antitezin, iki grup arasında bir hakem heyeti (jüri) huzurunda tartışıldığı konuşmaları ifade eder. Yarışma kaygısı olmayan ancak fikir ve söz yarışması niteliğinde olan münazaralar, belirli kurallar çerçevesinde gerçekleşir.

Sözlü anlatım türleri farklı formatlarda gerçekleşebilir. Konferans, sempozyum, açık oturum, panel, kurs, seminer, söylev (nutuk) ve sunum gibi çeşitli sözlü anlatım türleri bulunmaktadır. Her tür kendine özgü format ve amaçlara sahip olarak iletişim kurma ve bilgi aktarımı sağlar.

Sözlü anlatımın genel özellikleri arasında, konunun sahip olduğumuz birikimi kullanarak belirli bir plan çerçevesinde anlatılması, dinleyicileri ilgilendirmesi, konuyu detaylarıyla kavramış olunması, anlatılacak konunun bir plana göre sıralanması ve dilin açık ve anlaşılır olmasına dikkat edilmesi gibi unsurlar bulunmaktadır.

İç konuşma ya da iç diyalog tekniği, edebi metinlerde kullanılan bir anlatım tekniğidir. Yazar, kahramanın kendi ağzından veya kafasından geçenleri okuyucuya aktarır. Kahramanın kendi kendine konuşur gibi algılanan bu tekniğin düşünceleri genellikle düzenli ve belirli bir amaç doğrultusunda aktarılır. Bu teknik, okuyucuya karakterlerin iç dünyalarını daha derinlemesine hissettirmek için kullanılır.

Geri