- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 237.331
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kontaktör çalışma prensibi nedir?
Çalışma Prensipleri Açısından Kontaktörler Bobine uygulanan gerilim ile bobinde bir mıknatıs özelliği oluşur ve bu etki kontakların hareketini sağlar. Açık olan kontaklar kapanır, kapalı kontaklar ise açılır. Böylece kontaktör açma kapama işlevi ile anahtarlama elemanı olarak çalışabilmektedir.Kontaktör neden bozulur?
Kontaktör arızalarında en çok karşılaşılan durum kontak yapışması ve bobin yanmasıdır. Kontak yapışmasının sebebi; ana güç kontaklarından taşıyabileceğinden daha fazla akım geçirilirse kontaklar kapandıktan bir süre sonra fazladan ısınacak ve bu ısınma sonucu kontaklar yapışabilir.
Kontaktör kaç kısımdan oluşur?
Alçak gerilim sistemlerinde kontaktörler kullanılmaktadır. Normal akımda kumandasındaki devreyi açıp kapattığı gibi aşırı akımları da keser. Kontaktörler alternatif gerilimde çalışması ve yüksek akım ve gerilim değerlerini kontrol etmesi ile rölelerden ayrılır. olmak üzere üç bölümden meydana gelir.Aydınlatma kontaktörü ne işe yarar?
Kontaktörler elektrik motor’ları, aydınlatma, ısıtma, kapasitör sıraları, termal buharlaştırıcılar ve diğer elektrik yüklerini kontrol etmek için kullanılır. Kontaktörün üzerinde iki devre vardır. Bunlardan biri uyartım devresi diğeri kontak devresidir.
Kontaktör A1 A2 ne işe yarar?
Eğer 3 kutuplu bir kontaktör bağlıyorsanız öncelikle A1 ve A2 uçlarını bulmalısınız. Bu uçlar bobin giriş uçlarıdır. Bobin enerjilendiğinde kontaktörün ana güç kontakları kapanacaktır.Kontaktör nasıl tetiklenir?
Normalde açık kontaklar bobin enerjilendirildiğinde devreyi kapatırken, normalde kapalı kontaklar devreyi açar. Bobin enerjisi kesildiğinde, mekanizmada bulunan ve bobin enerjisi ile gerilmiş olan yay, sürgüyü ters yöne iter, paletleri sabit kontaklardan uzaklaştırarak devreyi açar.
Kontaktör neden sürekli çek bırak yapar?
Bobine gereğinden fazla bir gerilim uygulanırsa bobin yanar; eğer olması gerekenden az bir gerilim uygulanırsa da yeterli enerji sağlanamadığı için ya kontaklar çok kısa sürede sürekli titreşimli bir çek-bırak yapar ya da hiç çekmez. Yükün karakteristiği kontaktör seçiminde oldukça önemlidir.Kontaktorde A1 A2 nedir?
Eğer 3 kutuplu bir kontaktör bağlıyorsanız öncelikle A1 ve A2 uçlarını bulmalısınız. Bu uçlar bobin giriş uçlarıdır. Bobin enerjilendiğinde kontaktörün ana güç kontakları kapanacaktır. A1’e fazı, A2’ye nötrü bağlamalısınız.
Kontaktör nedir çeşitleri nelerdir?
Akım cinsine göre kontaktör çeşitleri; Doğru akım kontaktörleri, Alternatif akım kontaktörleri şeklindedir….İmalat durumuna göre kontaktör çeşitleri ise;Na kontaktör nedir?
Kontaktör, motor sisteminin korunmasında etkili olan ve motorların anahtarlanmasında kullanılan etkili bir parçadır. Çalışma performansı açısından röleye benzeyen bir parçadır. Ancak yüksek akımlarda kullanıma uygundur. Uzaktan kolay kontrol edilir ve elektrik kontrol fonksiyonuna sahip bir anahtardır.
Kontaktör A1 A2 ucu nedir?
Zaman rölesi nedir ne işe yarar?Zaman Rölesi, devre veya makine olarak adlandırılan mekanizmaları belirli bir süre içerisinde veya bu sürenin sona ermesiyle çalıştıran ya da devreden çıkaran otomatik kumanda devre elemanlarıdır.
Kontaktörde A2 ne demek?
Kaç çeşit kontaktör vardır?Kontaktör Çeşitleri Kontaktöler iki farklı türde bulunmaktadır. Bunlar akım cinsine göre kontaktörler ve kontaktör imalatı durumuna göre kontaktörler şeklindedir.
Kontaktör seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
Kontaktör Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Parametreler- Kutup sayısı Blok kontaktörler genellikle 3 kutuplu veya 4 kutuplu olarak üretilirler.
- Ana kontaklardan geçirilecek güç (kW) ve akım (Ie)
- Bobin gerilimi.
- Uygulama (Kullanım kategorileri)
- Dahili yardımcı kontak sayısı
- Aksesuar seçeneği.
- Boyut.
- Montaj.