Kontakt lenslerde ikincil egrilik nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
138.434
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kontakt lenslerde ikincil eğrilik nedir?​

Sekonder eğri optik zontı (temel eğrilik yarıçapının olduğu kısım) çevreleyen kısımdır. Sekonder eğri, temel eğrilik yarıçapından ortalama 2-7 dioptri daha düzdür. Periferik eğri sekonder eğrinin çevresindeki lensin kenarına kadara olan alandır ve sekonder eğriden daha düzdür.
Çizik lens takılır mı?
Kontakt lenslerinizde çizik veya yırtık tespit ederseniz aynı lensi takmayın, hiç kullanılmamış yeni bir lens takın. Gözlerde yanma, batma, kaşıntı ya da sulanma; Lens yüzeyinde birikinti kalmış olabilir. Lenslerinizi çıkarıp lens solüsyonu ile iyice yıkadıktan sonra yeniden takmanız gerekir.

Geleneksel yumusak lensler kaç Diyoptriye kadar Astigmatizmayı düzeltir?​

Miyop veya hipermetroplar için üretilmiş olan yumuşak kontakt lensler en fazla -1,0 diyoptri kadar bir astigmatizmayi düzeltebilirler. Küçük numaralarda gözlük ve kontakt lens numaraları ayni iken numara arttıkça miyopların gözlüğe göre daha küçük, hipermetropların ise daha büyük numaralı bir lens kullanmaları gerekir.
Lensle uyumak göze zarar verir mi?
“Araştırmalara göre kontakt lensle uyuyanların göz enfeksiyonu oluşma riski 5-6 kat daha fazladır. Bu yüzden lensi çıkarmadan uyumak tavsiye edilmez. Kontakt lensler kornea tabakasına yeteri kadar oksijen gitmesini önler. Elbette bu durum kornea sağlığına zarar verir.

Lens yere düştükten sonra kullanılır mı?​

Lensinizi tekrardan öylesine alıp gözünüze yerleştirmek göz enfeksiyonuna da davetiye çıkartmak anlamına gelir. Lensleriniz yere düştükten sonra şayet yanınızda lens solüsyonu bulunuyorsa yapabileceğiniz ilk adım lenslerinizi temizlemek ve ellerinizi de yıkayıp tekrar temizledikten sonra lensi tekrar kullanmaktır.
Yumuşak kontakt lens materyalleri kaç ana sınıfta değerlendirilir?
Yumuşak kontakt lens materyalleri; iyonik ve non-iyonik polimerler, silikon hidrojeller, biyokompatibıl ve biyomimetik lensler olarak sınıflandırılır. Polimerler içerdikleri iyonik özelliklerine bağlanan su miktarına göre dört sınıfa ayrılırlar.

Kontak lensleri göz doktorunun önerdiği den daha uzun süre takılırsa ne olur?​

Kontakt lens kullananların düştüğü en önemli iki hata olan süresi dolan lensi kullanmak ve lens kabındaki solüsyonu her gece yenilememek son derece sakıncalıdır. Süresi dolmasına rağmen kullanılan lensler, gözde alerjik problemlerin baş göstermesine neden olur. Üstelik kirli lenslerle de görüş kalitesi epey azalır.
 
Geri
Üst