AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konsorsiyum uyesi olmak ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Konsorsiyum üyesi olmak ne demek?​

İş ortaklığı üyeleri, hak ve sorumluluklarıyla işin tümünü birlikte yapmak üzere, konsorsiyum üyeleri ise, hak ve sorumluluklarını ayırarak işin kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili kısımlarını yapmak üzere ortaklık yaparlar.

Konsorsiyum projesi nedir?​

Çukurova Üniversitesi, koordinatörlüğünde yürütülen “ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu”, bölge üniversiteleri ile Ticaret ve Sanayi Odalarının üyelerinin de desteğini alarak öğrencilerin staj faaliyetlerini desteklemeyi hedefleyen bir “staj ve mesleki eğitim alma” projesidir.
Konsorsiyum beyannamesi nedir?
KONSORSİYUM BEYANNAMESİ [idarenin adı] tarafından ihaleye çıkartılmış bulunan [işin adı] işine müşterek teklif vermek ve söz konusu iş uhdemize ihale olunduğu takdirde sözleşme aktedilerek işin ifası ve bitirilmesi amacı ile, özel bir ortaklık kurmuş bulunuyoruz.
K101 projesi Nedir?
Proje kapsamında okulumuz öğretmenleri dört gün, 16 saat olmak üzere göçmen bireylerin özellikleri, uyum sorunları, psikolojileri, eğitim öğretim yöntemleri, eğitimlerinde dikkat edilecke hususlar vb. konuları içeren eğitim aldılar.

Konsorsiyum nedir örnek?​

Konsorsiyum, tek bir şirketin üstlenemeyeceği bir işi, 2 ya da daha fazla şirketin kaynaklarını ve uzmanlıklarını birleştirmeleri sonucunda söz konusu işin gerektirdiği kapasiteye ulaşılabilmek amacı ile yaptıkları bir ortaklık türüdür. Konsorsiyumlarda, her ortak, sözkonusu işin belli bir bölümünü üstlenmektedir.

Erasmus+ konsorsiyum nedir?​

Erasmus Konsorsiyumu Nedir? Yükseköğretim kurumları, dernek, vakıf ve ticaret odaları gibi kurum ve kuruluşların, uluslararası öğrenci staj yerleştirmesini kolaylaştırmak için oluşturduğu gruptur.
Türkçe konsorsiyumu staj Hareketliliği nedir?
Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.
Konsorsiyum tüzel kişiliği var mı?
Konsorsiyumların, birden fazla gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulması gerekmektedir. 2. Konsorsiyum üyeleri, hak ve sorumluluklarını ayırarak işin kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili kısımlarını yapmak üzere ortaklık yaparlar.

Konsorsiyum adi ortaklık ve iş ortaklıklarının kurumlar vergisi karşısındaki durumu nedir?​

Anılan Kanun’un 520’nci maddesinde adi ortaklık, iki veya daha fazla kişinin, bir sözleşmeye dayanarak, ortak bir amaca ulaşmak için emek ve mallarını birleştirmesi olarak tanımlanmıştır. Adi ortaklıkların tüzel kişiliği olmadığı gibi gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmaları da söz konusu değildir.

Geri