AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konsoloslukta nikah kiyilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konsoloslukta nikah kıyılır mı?​

Konsolosluk görevlilerinin, konsolosluk binası dışında evlendirme yetkisi bulunmuyor. Özel bir organizasyon için ilgili ülkenin resmi makamlarına müracaat etmek gerekiyor. Ayrıca, bazı ülkelerin yasaları gereği, konsolosluklarda nikah kıyılamıyor.

Yabancı uyruklu biriyle evlenmek için nereye başvurmak gerekir?​

Evlenme Ehliyet Belgesi: -Türkiye’de nüfus kaydı tutulan mülteciler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alabiliyor. -Henüz nüfus kaydı yapılmamış olanların emniyet makamlarından belge alması gerekiyor. -Kayıtları İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde olanlar emniyet makamlarından belge alabiliyor.
Yurt dışında nerede evlenilir?​
Yurtdışında, iki Türk vatandaşı veya Türk vatandaşı ile yabancı bir ülke vatandaşı, Türk Konsoloslukları dışında bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda tarihi şato, villa ya da ihtişamlı Belediye Saraylarında evlenebilirler.

Yurtdışında konsoloslukta nasıl evlenilir?​

Yurtdışında konsoloslukta nasıl evlenilir?
Türk Vatandaşlarının Konsoloslukta Evlenmesi İçin Gerekli Belgeler
- Evlilik Beyannamesi.
- Evlenme Ehliyet Belgesi.
- 3. Uluslararası Doğum Kayıt Örneği ve Nüfus Kayıt Örneği.
- Nüfus Cüzdanı ve Pasaport.
- 5. Fotoğraf.
- Şahitlerin Nüfus Cüzdanı
- 7. Sağlık Raporu.
- 8. Kadının Önceki Soyadını Kullanabilmesi İçin Dilekçe.

Alman vatandasi ile turkiyede nasil evlenebilirim?​

Alman vatandasi ile turkiyede nasil evlenebilirim?
Almanya Federal Cumhuriyeti vatandaşı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Türkiye’de evlilik gerçekleştirmek istemeleri halinde, Alman uyruklu taraf, 05.09.1980 tarihli evlenme ehliyet belgesinin düzenlenmesine ilişkin sözleşmeye bağlı olarak hazırlanmış, uluslararası geçerliliği olan bir evlenme ehliyet belgesini …

Yurt dışında nasıl evlenilir?​

Yurt dışında evlenebilmek için istenen bazı resmi belgeleri temin edip yanınızda yurt dışına götürmeniz gerekmektedir.
- Evlenme Ehliyet Belgesi.
- Uluslararası Doğum Kayıt Örneği ve Nüfus Kayıt Örneği.
- İkametgah.
- Nüfus Cüzdanı ve Pasaport.
- 4 Adet Fotoğraf.
- Evlilik Beyan Formu.
- Şahitlerin Nüfus Cüzdanları
- Sağlık Raporu.

Yurtdışında evlenmek için ne gerekli?​

Yabancı uyruklu kişi ile Türkiye’de evlenmek için gerekli belgeler nelerdir?
- İki örnek olarak düzenlenen evlenme beyannamesi,
- Pasaport veya fotoğraflı kimlik örneği,
- Nüfus kayıt örneği,
- Sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu,
- Rıza belgesi,
- Vesikalık fotoğraf.
 
Konsoloslukta nikah kıyılması ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılmış, konsolosluk görevlilerinin evlendirme yetkisinin sınırlı olduğu ve bazı ülkelerin yasalarına göre konsolosluklarda nikah kıyılamadığı belirtilmiştir. Yabancı uyruklu biriyle evlenmek için gerekli belgeler ve başvuru süreci ile ilgili detaylar açıklanmıştır.

Yurtdışında Türk vatandaşlarının evlenme süreci üzerinde durulmuş, iki Türk vatandaşı veya Türk vatandaşı ile yabancı bir ülke vatandaşının yurtdışında Türk Konsoloslukları dışındaki yetkili makamlar önünde evlenebileceği bilgisi vurgulanmıştır.

Yurtdışında konsoloslukta evlenmek için gerekli belgelerin detayları da verilmiş; Evlilik Beyannamesi, Evlenme Ehliyet Belgesi, Uluslararası Doğum Kayıt Örneği ve Nüfus Kayıt Örneği, Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Fotoğraf, Şahitlerin Nüfus Cüzdanı, Sağlık Raporu ve gerekli diğer belgelerin listesi sunulmuştur.

Alman vatandaşı ile Türkiye'de nasıl evlenebileceğiniz konusu da ele alınmış; Alman vatandaşının Türkiye'de evlenme ehliyet belgesi düzenlemesi gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca, yurtdışında nasıl evlenilebileceği ve gerekli belgelerin temin edilmesi gerektiği detaylı bir şekilde açıklanmış; Evlenme Ehliyet Belgesi, Uluslararası Doğum Kayıt Örneği, Nüfus Kayıt Örneği, İkametgah, Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Fotoğraf, Evlilik Beyan Formu, Şahitlerin Nüfus Cüzdanları, Sağlık Raporu gibi belgelerin gerekliliği vurgulanmıştır.

Son olarak, yabancı uyruklu kişi ile Türkiye'de evlenme süreci ve gerekli belgelerin neler olduğu detaylı olarak sıralanmıştır; Evlenme beyannamesi, Pasaport veya kimlik örneği, Nüfus kayıt örneği, Sağlık raporu, Rıza belgesi, Vesikalık fotoğraf gibi belgelerin gerekliliği vurgulanmıştır.
 
Geri
Üst