AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konsoloslukta ne is yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konsoloslukta ne iş yapılır?​

Konsolos veya konsolosluk memuru, yabancı ülkelerde temsil ettikleri ülke adına resmi işlemleri yürüten görevlileri tanımlamak için kullanılan mesleki tabirdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkenin ticari, sınai ve vatandaşlık işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdürler.
Elçilik ile Konsolosluk arasındaki fark nedir?
Büyükelçilik, yabancı bir ülkede, kendi ülkesinin hükumetini diplomatik olarak temsil eden kurumdur. Konsolosluk ise büyükelçiliğin bir koludur.

Konsolos nasıl olur?​

Konsolos olarak görev yapmak isteyenlerin akademik kariyerinin yeterli olması gerekir. Ayrıca bu kişilerin devlet memurluğu sınavında sözlü ve yazılı bölümlerde istenen başarı derecelerini elde etmiş olması da beklenir. Başvuru yapanlarda 657 saylı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesine uygunluk şartı aranır.
Elçilik nereye şikayet edilir?
‘+90 312 292 29 29’ numaralı hattan, 7/24 aralıksız çalışan Konsolosluk Çağrı Merkezi üzerinden alınan şikâyetler, aynı anda Dışişleri Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı ve ilgili ülkedeki Türk misyonuna iletiliyor. Gerekli görülmesi hâlinde karşı ülke makamlarıyla paylaşılıyor.
Ülkemizde diplomat görevini üstlenebilmek için, üniversitelerin ilgi bölümlerinden mezun olması gerekiyor. Siyasal bilgiler, idari bilimler ve iktisat bölümlerinden mezun olmak gerekir. Uluslararası ilişkiler ve kamu yöntemimi bölümleri, okunacak bölümler arasında yer alıyor.
Konsolos köpeği anlamı ne?
Dilimizde “ Konsolos köpeği” diye bir deyim vardır. Ünlü ya da zengin birinin yandaşıdır. Bu konumdan yararlanan kişidir. Ünlü ya da zengin birinin akrabasıdır, arkadaşıdır, köylüsüdür, hatta komşusudur.

Diplomat olmak için hangi üniversite?​

Ülkemizde diplomatlık için siyasal bilgiler ya da iktisadi idari bilimler fakültelerinden mezun olan kişiler diplomat olabilirler.
Konsolosluk onayı nedir?
Konsolosluk tasdik onayı Lahey anlaşmasını imzalayan ve taraf olan ülkeler dışında kalan veya Apostil tasdikinin geçerli olmadığı ülkelerde, apostil onayı yerine geçen onama şeklidir.

Dışişleri Bakanlığına nasıl ulaşabilirim?​

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi 2 Nisan 2007 tarihinde hizmete girmiştir. Yurtdışındaki vatandaşlarımız 0090 312 292 29 29 numaralı telefonu hafta içi her gün Türkiye saatiyle 09.00 – 18.00 arasında arayarak bilgi alabileceklerdir.
 
Geri
Üst