AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konsolosluga tebligat nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.002
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Konsolosluğa tebligat nasıl yapılır?​

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşına tebligat, doğrudan konsolosluk veya büyükelçilik aracılığı ile yapılır. Tebliğ edilecek mahkeme evrakı çeviri yapılmaksızın, muhatabın bulunduğu ülkedeki Türkiye temsilciliğine gönderilir. Temsilcilik, bu kişinin adresine ulaşarak evrakı tebliğ etmek üzere muhatabı davet eder.

Ilanen tebliğ ne demek?​

İlanen tebligat, mahkeme kararları, kamu kurum ve kuruluşlarının ödeme emirleri ve idari yaptırım kararları ile diğer tebliğlerin adresi bilinmeyen kişilere ve kamuoyuna basın yoluyla duyurulmasıdır. İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren 7 gün sonra yapılmış sayılır.

Büyükelçiliğe tebligat nasıl yapılır?​

Büyükelçiliğe tebligat nasıl yapılır?
– Tebliğ edilecek evrakı Türkçe olarak, tebliğ mazbatalı zarfla birlikte muhatabın ikamet adresinin bağlı olduğu Başkonsolosluğa (Başkonsolosluk bulunmayan yerde Büyükelçiliğe) hitaben yazılmış bir üst yazıyla gönderebilirsiniz. Ayrıca tebligat masrafının yatırıldığını belirten dekont örneği de evraka eklenmelidir.

Ilanen tebligat nedir nasıl yapılır?​

Ilanen tebligat nedir nasıl yapılır?
İlanen tebligat Basın İlan Kurumu vasıtasıyla yapılır. Tebliğ olunacak evrak ve ilan sureti bir ay süreyle tebliği çıkaran mercide herkesin kolayca görebileceği bir yere asılır. İlanen tebligatta iki ilan arasındaki süre konusu ise Yönetmelik ile belirlenmiştir.

Ilanen tebliğ ne zaman yapılır?​

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/1985 – 3220/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Usulüne uygun tebligat nasıl yapılır?​

Tebligat kural olarak muhatabın kendisine yapılmalıdır. Muhatap adresinde bulunmadığı takdirde, onun yerine tebligatı kabule yetkili kişilere yapılır. Muhatabın konut adresinde süreklilik arzedecek şekilde birlikte oturan aile halkından biri veya varsa birlikte oturduğu hizmetçi tebligatı almaya yetkili kişilerdir.

Maliyeden gelen tebligat ne olabilir?​

Maliyeden gelen tebligat ne olabilir?
Vergi Usul Kanununa göre tebliğ, vergilendirmeyi ilgilendiren ve hüküm ifade eden hususların vergi idaresi (İdare) tarafından mükellefe, bunların kanuni temsilcilerine, umumi vekillerine veya vergi cezası kesilenlere bildirilmesidir.

Almanyaya tebligat kaç günde gider?​

Almanyaya tebligat kaç günde gider?
Muhatabın bu bildirimi tebliğ aldıktan sonra 30 (otuz) gün içinde bildirimi yapan Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurması gerekir. Aksi takdirde tebliğ 30. Günün sonunda yapılmış sayılır.
 
Merhaba,

Konsolosluğa tebligat, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına özellikle mahkeme evrakı gibi resmi belgelerin iletilmesi için kullanılan bir prosedürdür. Bu süreç genellikle konsolosluk veya büyükelçilik aracılığıyla gerçekleştirilir. Tebligat yapılacak belgeler Türkçe olarak çevrilmeden, muhatabın bulunduğu ülkedeki Türkiye temsilciliğine gönderilir. Temsilcilik, muhatap kişinin adresine ulaşarak belgeleri tebliğ etmek için bir davet yapar.

Diğer bir tebliğ yöntemi olan "ilanen tebligat" ise adresi bilinmeyen kişilere ve kamuoyuna resmi bildirimlerin basın yoluyla duyurulmasıdır. Bu yöntem genellikle mahkeme kararları, ödeme emirleri ve idari yaptırımlar gibi durumlarda kullanılır. İlanen tebligat yapıldıktan sonra belirli bir süre geçtikten sonra bildirimin yapıldığı kabul edilir.

Tebliğlerin büyükelçiliğe yapılması durumunda ise tebliğ edilecek evrak Türkçe olarak, muhatabın ikamet adresinin bulunduğu başkonsolosluğa veya büyükelçiliğe hitaben yazılmış bir üst yazı ile gönderilir. Tebligat masrafının yatırıldığını gösteren dekont örneği de evraka eklenmelidir.

Maliyeden gelen tebligat genellikle vergilendirme ile ilgili önemli hususların mükelleflere ya da ilgili kişilere bildirilmesi içindir. Vergi usul kanununa göre, vergi idaresi tarafından vergilendirme ile ilgili belgeler mükelleflere veya kanuni temsilcilerine bildirilir.

Son olarak, Almanya'ya yapılacak tebligat süreci genelde tebliğin yapıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde muhatabın Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurması gerektiğini belirtir. Bu süreçte başvuru yapılmazsa tebligat 30. günün sonunda resmi olarak yapılmış kabul edilir.

Eğer konuyla ilgili daha fazla detay veya başka sorularınız varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst