Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konsinye satis ile odeme nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konsinye satış ile ödeme nedir?​

Konsinye, Bir satıcının, başka bir satıcı, dağıtıcı veya komisyoncuyla mallarının bedelini satıldıktan sonra almak üzere yaptığı satış olarak veya, kesin satış daha sonra yapılmak üzere mal göndermesi biçiminde gerçekleştirilen, Mal bedelinin ödendiği ve tamamen güvene dayalı bir satış ve ödeme yöntemi olarak …

Konsinye ürün ne demek?​

Konsinye işlemi bir işletmenin daha önceden tespit edilen bir fiyatla ya da günün koşullarına göre satılmak üzere diğer bir işletmeye mal göndermesi işlemidir. Malı gönderen tüccar veya işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan tüccar veya işletmeye de konsinye denmektedir.

Ihracatta konsinye ne demek?​

Ihracatta konsinye ne demek?
Soru 1. Konsinye ihracat nedir? Cevap: Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesi olarak tanımlanan ihracat şeklidir.

Konsinye mal nasıl muhasebeleştirilir?​

Mallar satılmak üzere komisyoncuya konsinye olarak gönderildiği zaman maliyet bedeli ile 157 Diğer Stoklar hesabı borçlandırılır. Karşılığında aynı tutar kadar 153 Ticari Mallar hesabı alacaklandırılır. Malların komisyoncu tarafından satıldığı zaman malları gönderen işletme malların faturasını düzenler.

Konsinye olarak gönderilmiştir ne demek?​

Konsinye kavramı bir malın mülkiyet devri yapılmaksızın başka bir kişiye satılması amacıyla gönderilmesi olarak tanımlanabilir. Bu şekilde gönderilen mala konsinye mal, satış işlemine de konsinye satış denmektedir. Konsinye satışlarda malın mülkiyeti yine satıcı firmaya yani konsinye malı gönderene aittir.

Belge karşılığı ödeme nedir?​

Belge karşılığı ödeme nedir?
İthalatçı firmanın bankasının ihracat bedelini, ihracatçı firmanın bankasına ödemesi karşılığında belgelerin ithalatçıya teslimini öngören ödeme şeklidir.İthalatçı teslim aldığı ödeme belgeleri ile malı gümrükten çekme hakkına sahip olur.Bu ödeme şekline Belge karşılığı ödeme şekli de denir.

Konsinye sevk nedir?​

Konsinye kavramı bir malın mülkiyet devri yapılmaksızın başka bir kişiye satılması amacıyla gönderilmesi olarak tanımlanabilir. Konsinye malların gönderilmesi aşamasında sevk irsaliyesi düzenlenecek ancak bu irsaliyenin üzerine malların konsinye olarak gönderildiği belirtilecektir.

Konsinye ürüne fatura kesilir mi?​

VUK’nun 230/5’inci maddesi uyarınca mal hareketinin sevk irsaliyesine bağlanması zorunludur. Konsinye suretiyle yapılan satışlarda malın konsinyiye gönderilmesi satış sözleşmesine dayanmamakta ve mülkiyet devri gerçekleşmemektedir. Bu nedenle malın gönderilmesine bağlı olarak fatura kesilmesi söz konusu değildir.

Dış ticarette konsinye satış nedir?​

Dış ticarette konsinye satış nedir?
Cevap: Konsinye İhracat; Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eder.

Konsinye ihracat kaç yıl?​

Konsinye olarak gönderilen malın ihraç tarihinden itibaren bir yıl içinde kesin satışının yapılması gerekir. Bu süre, haklı ve zorunlu nedenlere istinaden müracaat edilmesi hâlinde, izni veren İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince iki yıl daha uzatılabilir.

Konsinye irsaliye ne zaman fatura edilir?​

Buna göre, konsinye olarak satılmak üzere teslim edilen emtia için faturanın, irsaliye tarihinden itibaren değil, konsinyinin malı sattığı tarihten itibaren 7 gün içinde düzenlenmesi gerekmektedir.

Konsinye ticaret nedir?​

Konsinye ticaret nedir?
 

Konsinye ticaret nedir?​

Konsinye ticaret, bir taraftan malı satmak üzere teslim alan diğer tarafına mülkiyet devrini gerçekleştirmeden mal gönderme işlemidir. Bu işlemde malı gönderen tarafta mülkiyet devam etmekte ve mal satıldığında ödeme alınmaktadır. Konsinye ticaret genellikle güven ilişkisi gerektiren bir ticaret şeklidir ve satıcı-satın alan ilişkisinde önemli bir güvence unsuru olarak öne çıkar.

Konsinye ticarette malın fiyatı genellikle önceden belirlenir ve malın satıldığı fiyattan veya günün koşullarına uygun bir fiyattan satılması beklenir. Bu sayede konsinye ticaret, özellikle perakende sektöründe tedarik süreçlerini ve stok yönetimini kolaylaştıran bir yöntem olarak tercih edilebilir.

Her ne kadar bir güven ilişkisi gerektirse de, konsinye ticaret sayesinde satıcılar genellikle daha geniş bir müşteri tabanına ulaşabilir ve malın piyasaya sürülmesini hızlandırabilir. Ancak taraflar arasında yapılan anlaşmaların detaylı ve net bir şekilde belirlenmesi, her iki tarafın da haklarını koruması açısından önemlidir.
 
Geri
Üst