AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konsinye magaza ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Konsinye mağaza ne demek?​

Konsinye işlemi bir işletmenin daha önceden tespit edilen bir fiyatla ya da günün koşullarına göre satılmak üzere diğer bir işletmeye mal göndermesi işlemidir. Malı gönderen tüccar veya işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan tüccar veya işletmeye de konsinye denmektedir.

Konsinye ürün ne demek?​

Konsinye işlemi, bir işletmenin daha önceden tespit edilmiş olan bir fiyatla ya da günün koşullarına göre satılmak için diğer bir işletmeye mal göndermesi işlemine denir. Malı gönderen işletmeye ya da tüccar konsinyatör, malı satmak için teslim alan tüccar veya işletmeye de konsinye adı veriliyor.

Satıcı Konsinyesi nedir?​

Satıcı Konsinyesi nedir?
Konsinye, bir satıcının başka bir satıcı veya dağıtıcıya, mallarının satışını mallar satıcı tarafından tüketildikten veya satıldıktan sonra yapılmak üzere tedarik edilmesi sürecidir. Alıcı deposundaki/mağazasındaki malların satışı veya tüketimi gerçekleşene kadar, satıcı ürünlerin yasal sahibi olarak kalır.

Konsinye kimdir?​

Konsinye ticarette malı gönderen kişiye konsinyör (consignor), malı kabul eden kişiye ise konsinye (consignee) denilmektedir. Konsinye satışta mallar, konsinyörün tayin ettiği fiyatlardan satılır veya satılmadığı taktirde iade edilir[2].

Konsinye ticaret nedir?​

Konsinye ihracat, kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eder.

Konsinye personel ne demek?​

Konsinye personel ne demek?
Malın (ürünün) satılması için gönderen firmanın işçisidir. Ücretini o firmadan almakta, sigorta primini o firma ödemekte, mağaza işin bu yönüyle ilgilenmemektedir. Ancak konsinye işçi satış yapılan mağazanın işçisi sayılmamakla birlikte, o mağazanın çalışma şartlarına ve saatlerine uymaktadır.

Konsinye ne demek örnek?​

Konsinye kavramı bir malın mülkiyet devri yapılmaksızın başka bir kişiye satılması amacıyla gönderilmesi olarak tanımlanabilir. Bu şekilde gönderilen mala konsinye mal, satış işlemine de konsinye satış denmektedir. Konsinye satışlarda malın mülkiyeti yine satıcı firmaya yani konsinye malı gönderene aittir.

Konsinye ne anlama gelir?​

Konsinye kelimesi Türkçe’de “emanet” anlamına gelir. Fransızca consigné “emanet” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca consigner “emanet etmek, devretmek” fiilinden türetilmiştir.

Konsinyasyon suretiyle satışta gerçek satış hangi durumda gerçekleşir?​

Konsinyasyon suretiyle satışta gerçek satış hangi durumda gerçekleşir?
Başka bir anlatımla, mal satışları bazı hallerde doğrudan doğruya yapılmaz. Bir kişi aracılığıyla olur. Mal aracının deposuna, bir banka deposuna, umumi mağazalara veya gümrük antrepolarına gönderilir. Emanet suretiyle yapılan bu şekildeki satışlara, konsinyasyon suretiyle satış denir.

Konsinye firma ne demek?​

ürünün toptancısı tarafından satıcıya, parasını sattıktan sonra toptancıya vermesi koşulu ile verdiği mal.

Konsinye satış ile ödeme nedir?​

Konsinye mal satışları; Bir satıcının, başka bir satıcıya, (dağıtıcıya veya komisyoncuya) malını herhangi bir bedel almadan, belirlenen fiyat üzerinden satıldığı zaman, bedelinin ödenmesi şartını içeren satış sistemi olarak tanımlanabilir.

Konsinye ihracat nedir örnek?​

Konsinye ihracat nedir örnek?
Konsinye İhracat: Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere (beyannamenin intaç tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde) yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade etmektedir.

Konsinye ne demek tıp?​

Ameliyathane depo stoklarına alınmamış, ilgili firma tarafından uzun süreli olarak ödünç bırakılan ve kullanıldığında faturalandırılıp yerine yenisinin getirilmesi ile stoklarda bulundurulan cerrahi malzemelerdir.

Konsinye kargo ne demek?​

Konsinye İhracat; kesin olan satışın daha sonra gerçekleştirilmesi üzere yurt dışında bulunan alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışında yer almakta olan şube yahut temsilciliklerine mal gönderiminin yapılmasını ifade eden bir kavramdır.

Konsinye Satışta satılmayan mallar en geç ne zaman geri gelmelidir?​

Konsinye Satışta satılmayan mallar en geç ne zaman geri gelmelidir?
İhracat Genelgesi (2) Konsinye yoluyla yapılacak ihracatta bedellerin kesin satışı müteakip; uluslararası fuar, sergi ve haftalara bedelli olarak satılmak üzere gönderilen malların bedellerinin ise gönderildikleri fuar, sergi veya haftanın bitimini müteakip 180 gün içinde yurda getirilmesi zorunludur.
 
Konsinye mağaza, bir işletmenin kendi malını başka bir işletmede satması için gönderdiği işlemi ifade eder. Malı gönderen işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan işletmeye konsinye denir. Konsinye işlemi genellikle belirli bir fiyat veya koşullara göre gerçekleştirilir.

Konsinye ürün de aynı şekilde, bir işletmenin belirli bir fiyat veya koşullara göre başka bir işletmeye mal göndermesi işlemidir. Malı gönderen işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan işletmeye konsinye denir.

Satıcı Konsinyesi ise bir satıcının malını satmak üzere tedarik ettiği süreci ifade eder. Malın satışı veya tüketimi gerçekleşene kadar, satıcı ürünlerin yasal sahibi olmaya devam eder.

Konsinye ticarette, malı gönderen kişiye konsinyör, malı kabul eden kişiye ise konsinye denilmektedir. Mallar genellikle konsinyör tarafından belirlenen fiyatlardan satılır veya satılmazsa geri iade edilir.

Konsinye personel, malın satılması için gönderen firmanın işçisidir. Ücretini gönderen firma öder, ancak mağaza işçisi gibi çalışma şartlarına ve saatlerine uymak durumundadır.

Konsinye kavramı, malın mülkiyetinin devredilmeden başka birine satılması olarak tanımlanabilir. Satıcı firma malın mülkiyetine sahip olmaya devam eder.

Konsinye kelimesi "emanet" anlamına gelir ve Fransızca kökenlidir. Fransızca "consigné" sözcüğünden türetilmiştir.

Konsinyasyon suretiyle satışta gerçek satış, malın aracılığıyla satıldığı durumu ifade eder. Mal, aracının deposuna veya başka bir yere gönderilir ve satış gerçekleşene kadar malın sahibi satıcı firmadır.

Konsinye firma, ürünün toptancısı tarafından satıcıya verilen ve satış sonrası ödemenin yapılması gereken malı ifade eder.

Konsinye satış ile ödeme, belirlenen fiyat üzerinden yapılan bir satış sistemidir ve bedelinin ödenmesi gerektiği durumu anlatır.

Konsinye ihracat, malın daha sonra satılması için yurt dışına gönderilmesi işlemidir. Genellikle belirli bir süre içinde gerçekleştirilmesi gereken bir ticaret şeklidir.

Konsinye tıp kavramı, ameliyathane depo stoklarında bulunan ve uzun süreli olarak bir firmadan ödünç alınıp kullanılan cerrahi malzemeleri ifade eder.

Konsinye kargo ise ihracatçının malını gelecekte satılması için yurt dışındaki alıcılara veya temsilciliklere göndermesini ifade eder.

Konsinye satışta satılmayan mallar genellikle belirli bir süre içinde geri getirilmelidir. Örneğin, fuar, sergi veya haftalar sonunda 180 gün içinde geri getirilmelidir.
 
Geri
Üst