Konsinye faturasi ne zaman kesilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
254.997
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Konsinye faturası ne zaman kesilir?​

Buna göre, konsinye olarak satılmak üzere teslim edilen emtia için faturanın, irsaliye tarihinden itibaren değil, konsinyinin malı sattığı tarihten itibaren 7 gün içinde düzenlenmesi gerekmektedir.

Konsinye nedir Muhasebe?​

Konsinye sözcüğünün anlamı, mülkiyet devri yapılmaksızın, malların satış sorumluluğunu yüklenen bir işletmeye (Komisyoncu) gönderilmesidir. Malı gönderen işletme ile malı satmak üzere alan işletme malın satış şartları ile ilgili olarak anlaşma yaparlar.

Konsinye malı alan kişi, bu malı alıcıya teslim ettiği günden itibaren 7 gün içinde faturasını keser. Bu durumda hem konsinye malı hem de satıcı firma alarak satan firma için gelir. Malın alıcıya konsinye malı alan firma tarafından teslim edilmesi ile başlamış olur.
Konsinye amaçlı mal teslimi ne demek?
Konsinye kavramı bir malın mülkiyet devri yapılmaksızın başka bir kişiye satılması amacıyla gönderilmesi olarak tanımlanabilir. Bu şekilde gönderilen mala konsinye mal, satış işlemine de konsinye satış denmektedir. Konsinye satışlarda malın mülkiyeti yine satıcı firmaya yani konsinye malı gönderene aittir.
Konsinye süreci nedir?
Konsinye, bir satıcının başka bir satıcı veya dağıtıcıya, mallarının satışını mallar satıcı tarafından tüketildikten veya satıldıktan sonra yapılmak üzere tedarik edilmesi sürecidir. Alıcı deposundaki/mağazasındaki malların satışı veya tüketimi gerçekleşene kadar, satıcı ürünlerin yasal sahibi olarak kalır.

Konsinye satış ne anlama gelir?​

Konsinye satış nedir? Bir satıcının, başka bir satıcı, dağıtıcı veya komisyoncuyla mallarının ederini satıldıktan sonra almak üzere yaptığı satış, ödeyesiye satış.

Konsinye mallar hangi hesapta takip edilir?​

Mallar satılmak üzere komisyoncuya konsinye olarak gönderildiği zaman maliyet bedeli ile 157 Diğer Stoklar hesabı borçlandırılır. Karşılığında aynı tutar kadar 153 Ticari Mallar hesabı alacaklandırılır. Malların komisyoncu tarafından satıldığı zaman malları gönderen işletme malların faturasını düzenler.
Konsinye irsaliyesi nasıl düzenlenir?
Konsinye Mal Tesliminde Belge Düzeni Nasıl Olmalıdır?
- Faturanın düzenlenme tarihi, seri ve sıra numarası;
- Faturayı düzenleyenin adı, varsa ticaret unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası;
- Müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası;
Konsinye satış ile ödeme nedir?
Konsinye mal satışları; Bir satıcının, başka bir satıcıya, (dağıtıcıya veya komisyoncuya) malını herhangi bir bedel almadan, belirlenen fiyat üzerinden satıldığı zaman, bedelinin ödenmesi şartını içeren satış sistemi olarak tanımlanabilir.

Konsinye hizmetleri nedir?​

Konsinye işlemi bir işletmenin daha önceden tespit edilen bir fiyatla ya da günün koşullarına göre satılmak üzere diğer bir işletmeye mal göndermesi işlemidir. Malı gönderen tüccar veya işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan tüccar veya işletmeye de konsinye denmektedir.

Konsinye müşteri aracı ne demek?​

Konsinye araç nedir sorusu, ruhsatta sahibi olarak görünen kişi tarafından; araç alımı, satışı ya da kiralaması yapan firmalara emanet olarak bırakılan araçlar olarak yanıtlanabilir.
İşletmenin değeri düşen mallarını ve konsinye mallarını hangi hesabın hangi tarafında takip eder?
Konsinye malı satmak üzere teslim alan işletmenin stoklarında da mülkiyeti kendisine ait olmayan mallar olacağından bu işletmenin de konsinye malları nazım hesaplarda takip etmesi gerekir.
Konsinye mal ne demek?
Öte yandan, konsinye işlemi, bir işletmenin daha önceden tespit edilen bir fiyatla ya da günün koşullarına göre satılmak üzere diğer bir işletmeye mal göndermesi işlemidir. Malı gönderen tüccar veya işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan tüccar veya işletmeye de konsinyi denmektedir.

Konsinye ihracat nasıl yapılır?​

Konsinye ihracat nasıl yapılır?
- İhracatçı Konsinye satış faturası düzenler.
- E-birlik sisteminde beyanname elektronik ortamda oluşturulurken beyan kodu: konsinye ihracat seçilir ve 44.
- Konsinye İhracat için elden evrak aslı ile İhracatçı Birliğine başvuru yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Konsinye ihraç izin süresi kaç gündür?​

Konsinyörler (ihracatçılar), konsinye olarak gönderilen malların kesin satışının yapılmasını takip eden 30 (otuz) gün içinde durumu, kendileri tarafından düzenlenmiş kesin satış faturası veya örneği ile birlikte izni veren ihracatçı birliklerine bildirmek zorundadırlar.
Konsinye Satışta satılmayan mallar en geç ne zaman geri gelmelidir?
İhracat Genelgesi (2) Konsinye yoluyla yapılacak ihracatta bedellerin kesin satışı müteakip; uluslararası fuar, sergi ve haftalara bedelli olarak satılmak üzere gönderilen malların bedellerinin ise gönderildikleri fuar, sergi veya haftanın bitimini müteakip 180 gün içinde yurda getirilmesi zorunludur.
Konsinye araç alınır mı?
Araç alım satım işlemlerini oldukça pratik hale getiren konsinye araç satışı, güvenilir firmaların şubelerinde ve showroomlarında yapıldığı takdirde son derece avantajlı bir hizmettir. Diğer konsinye ürünlerde olduğu gibi konsinye araçlar da yalnızca bir süreliğine satışa çıkaran firmalara teslim edilmektedirler.
 
Geri
Üst