- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 223.828
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Konserve şeftali nasıl yapılır?
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz, 1 lt lik kavanozlara ağzına kadar dolduruyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ekleyip suyunu dolduruyoruz. 10 kilo şeftaliden 10 kavanoz çıkıyor. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıyoruz, tencerede suyu yarıya kadar su koyup kaynatıyoruz.Konserve şeftali suyu nasıl yapılır?
Geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve fokurdayana kadar pişirilir. Ardından yaklaşık on dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir. Limon eklenip bir taşım daha kaynatılır. Sırada kavanozlama işlemi vardır.
Kışlık şeftali kompostosu nasıl yapılır?
Şeftali Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?- Şeftalileri bol suda yıkayın ve soyun.
- Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
- Suyun içerisine karanfil ve çubuk tarçın ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başladıktan sonra şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Konserve meyve suyu nasıl yapılır?
1 kase erik için 2 kase su şeklinde ölçüyorum. tencereye koyuyorum ve suyu çıkıp yumuşayana kadar pişiriyorum. Sonrasında süzüp tekrar tencereye alıyorum ve damak tadımıza şeker ekleyip tekrar kaynatıyorum ve kaynak halde 1 litrelik kavanozlara pay edip ters çeviriyorum. İşte bu kadar.
Şeftali püre konsantre aşağıda tanımlanan prosese göre prunus persica çeşitlerinin yenebilir, olgun ve saglam meyvelerinden elde edilen fermente olmamış ancak fermente olabilir ürünüdür ve yalnizca fiziksel yöntemlerle elde edilir. Püre konsantre, meyvelerden mekanik proses ile elde edilir.
Şeftali nerede muhafaza edilir?
Elbette ilk akla gelen derin dondurucuda saklamak oluyor. Ancak şeftalinin derin dondurucuda uzun süre saklanması doğru olmayan bir meyvedir. Tazeliğini hızla yitiren şeftalinin, olağan kullanımda bile buzdolabına girmesi sakıncalıdır. Tazeliğini koruması için, nemsiz ve dış ortamlar tercih edilmelidir.