AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konserve Menemen

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Konserve Menemen Tanımı İçin Materyaller
4 kg domates
Yarım kg biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tuz

Konserve Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberlerin sapları alınır, yıkanır, ikiye üçe bölünür, robottan çok ezilmeyecek biçimde çekilir.
Domatesler yıkanır, kaynar suya atılır, 20saniye bekletilerek sudan alınır. (bu biçimde kabukları çok çabuk soyuluyor).
Domateslerin kabukları soyulur, biraz büyük küp küp doğranır.
Büyük bir tencereye yağ alınır, biberler kavrulur.
Biberler uygunca kavrulunca doğranmış domatesler atılır. Kaynayana kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra tuzu atılarak 20dk daha kısık ateşte kaynatılır.
Kavanozlar ve yeni kapaklar kaynar suda yıkanır.
Kavanozlar sıcakken tencerenin altı kapatılır, kaynar menemen sosları kavanozlara paylaştırılır. (en az 2 cm boşluk kalmalı kavanozlarda).
Çabucak kapakları sıkıca kapatılarak karşıt çevrilir.
Soğuyana kadar dışarda bekletilir, soğuyunca serin bir yere alınarak koruma edilir.
(kapağı tutmamış olan konserve açılarak tekrar kaynatılmalıdır).

Bu halde hazırlanan konserveler en az bir yıl bozulmadan tüketilebilir.

afiyet olsun
 
Geri
Üst