AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konserve menemen eksi olmamasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konserve menemen ekşi olmaması için ne yapmalı?​

Domateslerinizin çekirdeklerini çıkarmak menemeninizin ekşi olmaması için önemli bir adımdır. Menemeninizi daha sıcakken kavonozlara koyarsanız kapağı daha iyi kapanacaktır ve hava almayacaktır. Menemenlerinizi güneş görmeyen serin yerlerde saklamalısınız.

Domates salçası ekşi olmaması için ne yapmalı?​

Cam kavanozlara doldurduğunuz salçanın üzerine zeytinyağı eklemek onun küflenmesini ve bozulmasını engelleyecektir. Zira ekleyeceğiniz yaklaşık iki parmak kadar zeytinyağı kavanozun kapağından hava girse dahi bu havanın salçayla buluşmasını önleyecektir.
Salçanın eksisini NE ALIR?
– Damak zevkinize göre, ekşilik istediğiniz seviyeye inene kadar, karbonatı azar azar ekleyiniz. – Karbonatı birden ekleme yaparsanız yemeğin tadını bozmuş ve yemeği israf etmiş olacaksınız. – Kesme şeker ile salça kıvamı kırmaya çalışabilirsiniz.

Domates konserve neden bozulur?​

Konservelerde bozulma: İşleme sırasında yapılan hatalardan, İşleme sonrasında veya depolama döneminde mikroorganizmaların faaliyetlerinden, Kutu içeriği ile kutu materyali arasındaki etkileşimden kaynaklanabilir.

Ekşimeyen domates konservesi nasıl yapılır?​

Bir tanesi domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranmış diğeri de kabukları ile beraber iri parçalar halinde doğrayacağım kırmızı kapya biberle ve sarımsakla beraber pişirip sonradan blenderdan geçirip sos haline getireceğim bir konserve olacak.
Salça Ekşi ise ne yapılır?
Salçanın Kokusu: Salçanın doğal kokusu oldukça iştah açıcıdır. Küflenme meydana geldiğinde bile kokusu aynı kalır. Ancak bozuk salçanın kokusu ekşi ve rahatsız edicidir. Salçanın görünümünde herhangi bir bozulma belirtisi olmasa bile, kokusu ekşi ve rahatsız ediciyse kesinlikle kullanmayın.
Öncelikle buna karar vermeniz gerekiyor. Kaynatma fabrikalarda kullanılan bir üretim çeşididir. Domates salçası tatlı olur, Güneş Kurutması ekşi olur bunlar domates salçası, Kaynatma salçalar Hatay, Antep, Adana, Maraş illerinde yapılmaktadır. Tabi güneş kurutması yapılan var ancak satışı yapılan yer neredeyse yoktur.
 
Geri
Üst