AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konserve kuskonmaz nasil yenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konserve kuşkonmaz nasıl yenir?​

Bu tarifinde kuşkonmaz, konserve olarak kullanılıyor. Bu sayede de birkaç dakika içinde hazır olan bir meze. Aynı tarifi taze kuşkonmazla hazırlamak isterseniz kuşkonmazları 1-2 dakika haşlamanız gerekir. Ardından sarımsak ve baharatları ile buluşan kuşkonmaz, salata veya meze olarak sofralara eklenebilir.

Kuşkonmaz sapları nasıl değerlendirilir?​

Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır.
Izgara kuşkonmaz nasıl yapılır?
Izgara Kuşkonmaz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazlarınızı yıkayın ve uçlarındaki en sert kısmını kesin. Sap kısımlarını sebze soyucunuz ile hafif tıraşlayabilirsiniz.
- Tercihen bir ızgara tavasını iyice ısıtın.
- Kuşkonmazların her bir yüzünü çevirerek 6-7 dakika pişirin.
Kuşkonmaz mezesi nasıl yapılır?
Tencereye su doldurup kuşkonmazları atıyoruz. Kaynatıp iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Daha sonra tabağa alıp zeytinyağı sarımsak ve tuz ekliyoruz. Sıcak ya da soğuk olarak sunabiliriz.

Mor kuşkonmaz nasıl pişirilir?​

Diplerinden 2cm kadar bir kısmı kesilerek atılır. Kuşkonmazlar tuzlu kaynar suda en fazla 7 dakika haşlanır. Daha sonra suyu süzülüp, soğuk veya buzlu suya alınarak pişme süreci durdurulur. Mor kuşkonmazların şeker içeriği daha fazla olduğundan çiğ tüketime daha uygundur veya çok az pişirilebilir.

Tavada Kuşkonmaz nasıl yapılır?​

Kuşkonmazları sürekli karıştırın ki zeytinyağı kuşkonmazların her yerine gelsin. Daha sonra üzerine tuzu, kırmızı toz biber, minik minik doğradığınız sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın ve tavanın üzerine bir kapak kapatarak buharıyla da pişmesini sağlayın.
Tomurcuklu kuşkonmaz yenir mi?
Latince adı asparagus olan kuşkonmaz, kök, tomurcuk ve gövdesi birlikte tüketilen nadir sebzelerden biri.
Kuşkonmaz salatası nasıl yapılır?
Bunun dışında kuşkonmaz yumurta ile de uyumlu bir sebzedir. Kuşkonmazı doğrayıp tavada hafifçe kavurduktan sonra üzerine yumurta kırabilir veya ızgarada pişirdikten sonra haşlanmış yumurta ile kahvaltıda tüketebilirsiniz. Kuşkonmaz çorbası da garnitürden sonra en sık hazırlanan şeklidir.
Onaltılı renk kodu ile kuşkonmaz rengi renk #7ba05b, yeşil’ın bir tonudur. RGB renk modellemesinde #7ba05b; 48.24% kırmızı, 62.75% yeşil ve 35.69% maviden oluşur.
 
Geri
Üst