AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konserve kavurma ne kadar dayanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konserve kavurma ne kadar dayanır?​

-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Konserve kavanozunda kavurma nasıl yapılır?
Derin ve büyük bir tencereye iç yağımızı koyuyoruz. İçyağı erimeye başlayınca hasladığımız eti ekliyoruz. Ocağın orta gözünde kısık ateşte yarım saat kadar etimizi kavurup tuzunu atıyoruz. Sıcakken konserve kavanozuna koyup, ağzını sıkıca kapatın, kapatıp ılıyıncaya kadar ters çeviriyoruz.
En iyi kışlık kavurma nasıl yapılır?
Kışlık Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etlerinizi kuşbaşından biraz daha küçük bir şekilde doğrayın. Ardından genişçe bir tencerenin içerisine alın.
- 10 dakika bu şekilde pişirin.
- Ocaktan almadan önce tuzunu da ilave edin.
- Ilıdıktan sonra saklama kabınızın içerisine alın ve sıkıca bastırarak üzerini kapatın.

Pişmiş et kavanozda nasıl saklanır?​

Etler; kendi suyunu salıp, çekecek ve bu şekilde güzelce kavrulacak. Ardından düdüklüde kalan sıcak et suyumuzu da etin üzerine döküyoruz; sıcak sıcak temiz kavanozlara etlerimizi paylaştırıp, kavanoz kapaklarını güzelce kapatıyoruz. Ters çevirerek 1 gün bu şekilde bekletiyoruz.
Uzun süre dayanan kavurma nasıl yapılır?
Saklamak istediğiniz kavurmalık eti güzelce tekrar ısıtın hatta kaynasın. Yıkadığınız temiz kavanozlara eti sıcak sıcak ağzına kadar doldurun. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirerek mutfak tezgahına koyun.Kavanoz iyice soğuyana kadar bekleyin.
Kavurma buzdolabında nasıl saklanır?
Bir başka saklama yöntemi ise hazırladığınız kavurmayı bir tepsiye yayarak soğutun, donduğunda küçük küçük parçalara ayırıp, buzdolabı poşetine koyarak, derin dondurucuda muhafaza edin. Bu şekilde buzlukta ya da dondurucuda daha az yer kaplayacaklardır.
Saklamak istediğiniz kavurmalık eti güzelce tekrar ısıtın hatta kaynasın. Yıkadığınız temiz kavanozlara eti sıcak sıcak ağzına kadar doldurun. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirerek mutfak tezgahına koyun.Kavanoz iyice soğuyana kadar bekleyin. Önemli olan kavanozun vakum yapması.Konserve yapar gibi düşünün.
Diyarbakır usulü kışlık kavurma nasıl yapılır?
eti iri parçalar halinde doğrayalım her parçayı ayrı ayrı tuzlayalım tencereye koyalım 1 gün boyunca bekletelim bekleyen etimizi ateşe koyalım kaynayıncaya kadar gür ateşte pişirelim kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim yağını ilave edelim nar gibi kızartalım soğuyunca bir kaba koyalım lazım …
Kışlık kavurmaya hangi yağ konur?
Kışlık Kavurma İçin Malzemeler : 1 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti. 500 gr iç yağ (Kuyruk yağı) Tuz.

Kavanozda konserve et nasıl yapılır?​

Yağsız etleri kuşbaşı doğrayıp kavanoza sıkıca yerleştirin. Tuzunu isteğe göre önceden hepsi ile birlikte harmanlayın. İsterseniz kekik ve değişik baharatlar ekleyebilirsiniz. Kavonoza doldurduktan sonra sıkıca kapatın ve bir kazanda üstü bir karış suyla örtülecek vaziyette bir buçuk saat kaynatın.
Pişmiş yemek kavanozda Saklanir mı?
Uzmanlar pişmiş yemeklerin oda sıcaklığında en fazla 2 saat, hatta yaz mevsiminde en fazla 1 saat bekletilebileceğini belirtiyorlar. Oda sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabına kaldırın. Bu şekilde 6 aya kadar saklayabilirsiniz çorbalarınızı. Kullanmadan önce kavanozu açıp bir tencereye almanız ve ısıtmanız yeterli.
 
Geri
Üst