Konserve kabak tatlisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konserve kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kışlık Kabak Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak ve domatesler küp küp doğranır. (domateslerin kabuklarını soydum).
- Geniş bir tencerede yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Ocağın altı kısık bir şekilde kaynar kaynar kavanozlara doldurulur.
- Önceden suda kaynatılan kapaklar güzelce kapatılıp ters çevrilir.
Kışlık kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.
Kireç kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kireçli suyumuzu hazırlıyoruz.
- Bu suyu hiç hareket ettirmeden 3-4 saat bekletiyoruz.
- Kabakları çıtır olması için uzun ve ince doğruyoruz.
- Ertesi gün kabakları sudan çıkartın, 4-5 su yıkayın ve en son temiz çeşme suyuna yatırın.

Citir kabak nasil muhafaza edilir?​

Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir. Kıtır kabak tatlısı İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm iller için siparişinizi saat 11’den önce verdiğinizde aynı gün içinde kargoya verilir.
Kabak konservesi yapılır mı?
Konserve Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Büyük tencereye zeytinyağı doğranmış kabak ve sarımsak eklenir . Tuz, domates ,doğranmış kırmızı biber, su, salçası da ilave edilip (bütün malzemeler çiğ eklenir)kaynatılır. Ocağın altı kapatılmadan 1 kiloluk kavanozlara konulur .
En lezzetli kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.

Pişmiş kabak tatlısı derin dondurucuda saklanır mi?​

Pişmiş balkabağı; Oda sıcaklığında 1 gün, buzlukta 8-10 ay dayanır.
Kabak yemeği nasıl yapılır tarifi?
Kabakları boylamasına dörde bölün ve kuşbaşı doğrayarak soğanların üzerine koyun. Kabukları soyulmuş domatesleri (isteğe göre soymayabilirsiniz) doğrayın ve kabakların üstüne koyun. En üste 1 kaşık salça ve tuz koyup zeytinyağını ilave edin. Karıştırılmadan kısık ateşte 20 dk. pişmeye bırakın.
 
Geri
Üst