- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 247.456
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Konserve ham maddesi nedir?
Kullanılan dolgu sıvısında yapılan konserve çeşidine göre suyun yanında tuz, şeker, sitrik asit, askorbik asit vb katkılar da kullanılabilir. Meyve Ve Sebze Konservesi Üretiminde Uygulanan Başlıca İşlemler Şunlardır: 1.Hasat: Kaliteli bir ürün elde etmenin ilk kuralı, kaliteli ve taze hammadde kullanılmasıdır.Konserve hangi malzemeden yapılır?
Çelik kutular teneke (kalay kaplı çelik) veya kalaysız çelikten yapılır.Konserve dolgu sıvısı nedir?
Dolgu sıvısı, konserve kabı içinde, meyve ve sebzelerin aralarındaki boşluklarda bulunan havanının yerini alarak, oksijeninin neden olduğu korozyonun önlenmesine de yardımcı olmaktadır. Diğer taraftan meyve ve sebzelerin tat ve aromaları dolgu sıvısı ile daha iyi korunabilmektedir.
Konserve teknolojisi nedir ve nasıl yapılmalıdır?
Konserve, ham maddenin bir takım ön iĢlemlerden sonra, teneke kutulara, cam kavanozlara veya amaca uygun benzer kaplara doldurulması, kapların hava almayacak Ģekilde (hermetikli) kapatılması ve ısıl iĢlemlerle (pastörizasyon veya sterilizasyon) bozulma yapabilen mikroorganizmaların öldürülmesi yoluyla üretilen …Eski usul fasulye konservesi nasıl yapılır?
Taze Fasulye Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?- Fasulye temizlenip boyu isteğe göre kırılır.
- Domatesler soyulup doğranır.
- Sterilize edilen kavanozların tabanına bir miktar domates koyulur.
- Üzerine haşlanmış fasulyeden kevgir yardımı ile koyularak aralarında boşluk kalmayacak şekilde kavanoz doldurulur.
Konserveler alüminyum mu?
Konserve kutuları için alüminyum; Ürünler aynı zamanda yağlı, kromium fosfat ve DOS kaplamalı olarak temin edilebilir.