AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konserve enginar kalbi ile ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Konserve enginar kalbi ile ne yapılır?​

Zeytinyağlı Enginar Kalbi Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan yemeklik doğranır zeytinyağı ile kavrulur.
- Bezelye, küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir.
- 1 bardak su eklenir, tuz ve şeker atılır pişirilir.
- Pişince enginarlar ve ince doğranmış dereotu eklenir.
- 5 dakika daha kaynatılır. Afiyet olsun.

Konserve enginar sağlıklı mı?​

Tamam tazesi daha lezzetli besleyici olabilir ama konserve olanın da besleyiciliği var. Bu arada enginarın en faydalı özelliği lifli olması ve bağırsakları çalıştırması olduğu göz önüne alınınca her ikisi de lifli. Konserve yapmak için de bir sürü prosesten geçiyor.
Konserve enginar pişmiş mi?​
Konservesinin suyunu da tencereye boşaltın. Her enginarın üzerine garnitür koyun. Garnitürlü enginarların üzerine birer tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.

Enginarın çürüdüğünü nasıl anlarız?​

Enginarın çürüdüğünü nasıl anlarız?
Enginarın ortası sert olmalı ve tüylerin iğne gibi batması gerekir. Sapında delik, içinin kurtlu, esmer lekelerin olması, enginarın ortasının çürüdüğünü gösterir.

Konserve enginar kalbi salatası nasıl yapılır?​

Konserve enginar kalbi salatası nasıl yapılır?
Enginar kalbini dörde bölün. Arpacık soğan ve mısır konservesi ile bir karıştırma kabına alın. Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve dereotunu karıştırın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp servis tabağına alın.

Konserve enginar nasıl yapılır?​

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Enginar konservesinin ve garnitürlerin suyunu süzün.
- 1 adet soğanı rendeleyin, zeytin yağını küçük bir tencereye alın ve soğanı 1-2 dakika kadar kavurun.
- Hazırladığınız garnitürü kaşık yardımıyla enginarlara paylaştırın.

Konserve çanak enginar nasıl pişirilir?​

Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim. Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
Enginar kararır mı?​
Enginarların kararmasını önlemek için mutlaka onları limonlu suda bekletmeli ya da limonla ovmalısın. “Enginar limonlu suda ne kadar bekletilir?” sorusunu da hemen yanıtlayalım: Enginarları limonlu suda yalnızca pişirme öncesinde bekletmen yeterli.
 
Konserve enginar kalbi ile yapılabilecek tarifleri paylaşmışsınız, harika görünüyor! Konserve enginar kalbi ile yapabileceğiniz bir diğer lezzetli tarif ise "Konserve Enginar Kalbi Salatası" olabilir. İşte tarifi:

Malzemeler:
- Konserve enginar kalbi
- Arpacık soğan
- Mısır konservesi
- Yoğurt
- Mayonez
- Sarımsak
- Tuz
- Dereotu

Yapılışı:
1. Enginar kalbini dörde bölün.
2. Arpacık soğan ve mısır konservesi ile bir karıştırma kabına alın.
3. Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve dereotunu karıştırın.
4. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp servis tabağına alın.

Bu lezzetli ve pratik salata tarifiyle konserve enginar kalbini farklı bir şekilde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst