- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 259.711
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Konserve elma suyu nasıl yapılır?
Elma Suyu Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle elmalarımızı iyice yıkayalım.
- Daha sonra güzelce soyup küp küp doğrayıp su dolu kabın içine atalım kararması için.
- Doğranmış elmalarımızı şekerle birlikte robota alıyoruz.
- Elmalar iyice yumuşayana kadar çekiyoruz.
- Daha sonra tel süzgeçten süzüp kavanozlara koyuyoruz.
Meyve suyu üretimi nasıl yapılır?
Meyve tankından çıkan meyve suları, pastorize edilmek üzere ısıtıcılara gönderiliyor. Bu işlemde meyve suyu ısıtılarak içindeki mikroplardan arındırılıyor. Isıtılan sular hızla soğutularak işlem tamamlanıyor. Cam şişeler buharla temizlendikten sonra, mekanik kollarla ters çevrilerek içinde kalan sulardan arındırılıyor.Kışlık kayısı meyve suyu nasıl yapılır?
Kışlık kayısı meyve suyu nasıl yapılır?Kayısı Meyve Suyu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye 3 litre su koyularak ocağın altı açılır.
- Yıkanan ve çekirdekleri çıkarılan kayısılar tencereye ilave edilir.
- Kayısılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır, 1. 5 su bardağı şeker koyularak karıştırılır.
Konserve şeftali nasıl yapılır?
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz, 1 lt lik kavanozlara ağzına kadar dolduruyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ekleyip suyunu dolduruyoruz. 10 kilo şeftaliden 10 kavanoz çıkıyor. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıyoruz, tencerede suyu yarıya kadar su koyup kaynatıyoruz.Şeftali konsantre meyve suyu nasil yapilir?
Doğranan şeftaliler tencereye alınır. Üstü basıncaya kadar su ilave edilir, kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpük kepçe yardımıyla alınır. Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirilir, daha sonra şeker ve limon tuzu ilave edilir, bir iki taşım daha kaynatılır.Nektarı nasıl yapılır?
Nektarı nasıl yapılır?Ev Yapımı Şeftali Nektarı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Her 1 adet orta boy şeftali için 1 su bardağı su ve her 6 adet şeftali için 1 su bardağı şeker kullanılacak.
- Yumuşamaya başlayınca şeker ilave edilir ve 4-5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve süzgeçten geçirilir ve çırpıcı ile çırpılır.
Armut suyu nasıl yapılır?
Ev Yapımı Meyve Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?- Elma ve armutları küp küp doğrayıp tencereye atalım.
- Kuru meyveleri de doğrayıp içine atalım.
- 2 litre su ile iyice kaynatalım.
- Yumuşayınca içinde meyveleri hafifçe ezelim.
- Altını kapatıp bu şekilde bekletelim biraz.
- Daha sonra süzün ve tekrar tencereye alalım.