AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konserve bezelye nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konserve bezelye nasıl yapılır?​

Patates ve havuç tencereye alınarak karıştırılır, tuz eklenir ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Konserve bezelye yıkanır, süzgeçte suyu süzüldükten sonra pişmeye yakın olan patates ve havucun yanına tencereye alınır. 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Konserve bezelye pişmiş midir?​

Konserve bezelye belli bir miktar pişmiş olduğu için kavurma kısmında bezelyeyi eklemiyoruz. Yaklaşık 20 dk, patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra bezelyeyi de ekleyip bir 10 dk daha pişirip yarım saat dinlendirdikten sonra yemeğe hazır. Tuz ve baharat miktarı damak zevkine göre değişebilir.

Bezelye Konservesinden ne yapılır?​

Bezelye Konservesinden ne yapılır?
Konserve Bezelye Yanına Ne Gider?
- Yemeğinizin yanına güzel bir pirinç pilavı veya bulgur pilavı yapabilirsiniz.
- Bu leziz menüye yoğurtlu kereviz salatası ve marul salatası çok yakışır.

Hazır bezelye garnitürü nasıl yapılır?​

Hazır bezelye garnitürü nasıl yapılır?
Bezelye Yemeği (Garnitürlü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yemeklik doğranır.
- Tencerede pembeleşene kadar pişirilir.
- Üzerine salçalar eklenip kavrulur.
- Suyu süzülen garnitür tencereye alınıp karıştırılır.
- Üzerine sıcak su dökülüp. 10 dakika pişirilir. Afiyet olsun.☺

Konserve bezelye ile pilav nasıl yapılır?​

Kavurduğunuz pirincin üzerine 1 su bardağı haşlanmış bezelye, damak tadınıza göre tuz ve 2 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu koyup, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Bezelyeli pilav kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde suyunu çekene kadar pişirin.

Hazır konserve bezelye haşlanır mı?​

Eğer bezelyeler, konserve bezelye ise havuç ve patatesin üzerini geçecek kadar su eklenir ve 15 20 dakika kadar pişirilir. Çünkü konserve bezelyeler, pişmeye yakın olduğu için başta atılması ezilmelerine ve dağılmalarına neden olacaktır.

Bezelye yemeğinin yanına ne gider?​

Bezelye yemeğinin yanına ne gider?
Konserve bezelye ile yapılan yemeklerden olduğu için eğer bezelyenin mevsimi değilse hiç sorun değil. Bir bardak konserve bezelye, yemeğiniz için yeterli olacaktır. Yanına pirinç pilavı, arpa şehriye pilavı gibi tariflerle güzel bir menüye dönüşebilecek tarifi videolu olarak burada!

1 konserve bezelye kaç kalori?​

1 konserve bezelye kaç kalori?
100 gram konserve bezelye için kalori değeri: Toplam Kalori: 100 kcal.
Dondurulmuş garnitür nasıl çözülür?​
Buzdolabında bekletmenin dezavantajı çözdürme işleminin uzun sürmesidir. Gıdanın kalınlığına bağlı olarak değişse de genellikle 10 saati geçer gıdaların tam olarak çözülmesi. Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir.
Hazır garnitür salatası nasıl yapılır?​
Orta boy bir kap içine garnitür ve doğranmış kornişon turşuyu koyun. Üzerine damak tadınıza göre tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 4-5 yemek kaşığı kadar mayonez ekleyin. Tüm malzemeleri kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız rus salatasını servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz.

Çiğ bezelyeden pilav nasıl yapılır?​

Çiğ bezelyeden pilav nasıl yapılır?
Orta ateşte ve kızgın yağda pirinci tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Üzerine sıcak suyla beraber haşlanmış ya da suyu süzülmüş bezelyeleri boşaltın. Tuz ve karabiberi serpiştirip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
 
Konserve bezelye yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. İşte konserve bezelye nasıl yapılır adım adım anlatımı:

1. Patates ve havuç tencereye alınarak karıştırılır.
2. Tuz eklenir ve su eklenerek pişmeye bırakılır.
3. Konserve bezelye yıkanır, süzgeçte suyu süzüldükten sonra pişmeye yakın olan patates ve havuçların yanına tencereye alınır.
4. 15 dakika pişirilir.
5. Afiyet olsun!

Konserve bezelye pişmiş midir?
Evet, konserve bezelye belli bir miktar pişmiş olduğu için kavurma kısmında eklemiyoruz. Patatesler yumuşayana kadar pişirildikten sonra bezelye eklenip bir süre daha pişirilir ve yemeğe hazır hale gelir. Tuz ve baharat miktarı ise damak zevkine göre ayarlanabilir.

Bezelye konservesinden yapılacak tarifler için yanına pirinç pilavı veya bulgur pilavı gibi garnitürler tercih edilebilir. Yoğurtlu kereviz salatası veya marul salatası da güzel bir eşlikçi olacaktır.

Hazır bezelye garnitürü için ise soğanları yemeklik doğrayıp tencerede pembeleşene kadar pişirin. Üzerine salçaları ekleyip kavurun. Suyu süzülen garnitürü tencereye alıp karıştırın. Üzerine sıcak su dökün ve 10 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Konserve bezelye ile pilav yapacaksanız kavurduğunuz pirincin üzerine haşlanmış bezelyeyi, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek pişirebilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Konserve bezelyenin kalori değeri ise 100 gram için 100 kcal olarak belirtilmiştir.

Çiğ bezelyeden pilav yapmak isterseniz, pirinci kızgın yağda kavurup üzerine bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle pişirebilirsiniz.

Garnitürlerin çözülmesi için ise buzdolabında bekletmek yerine, donmuş gıdaları soğuk suyun içinde 30 dakikada bir değiştirerek çözebilirsiniz.

Hazır garnitür salatası yapmak isterseniz garnitür ve kornişon turşuyu mayonezle birlikte karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst