AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konsantre icecek nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konsantre içecek nasıl yapılır?​

Evde Konsantre Meyve Suyu Yapımı | Nasıl Yapılır?
- Meyveleri ayıklayıp yıkayarak tencereye alalım.
- Üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyip meyveler hamur gibi olana dek kaynatalım.
- Sonra meyveleri süzgece alıp posasını çıkarmadan sadece suyunu süzelim.
- Meyve suyunu ikinci kez bir taşım daha kaynatalım.

Mandalina suyu konsantresi nasıl yapılır?​

Mandalinalar orta boy olsa iyi olur tencereye soyup ekliyoruz. Üzerine bir litre soğuk su ekleyip, on dakika kaynatıyoruz toz şekerini on dakika sonra ekleyip beş dakika daha kaynatıyoruz. Çubuk tarçını da ekleyerek soğumaya bırakıyoruz tel süzgeçten suyunu iyice sıkıyoruz, buzdolabında dinlendiriyoruz.
Konsantre meyve ne demek?
Meyvenin içindeki suyun önemli bir miktarı uçurulunca elde edilen ürüne meyve suyu konsantresi deniliyor. Meyve suyu konsantresi bir ara ürün, doğrudan tüketilmiyor. Meyve işleme tesislerinde üretiliyor.

Konsantre üzüm suyu nasıl yapılır?​

Öncelikle üzümlerimizi salkımdan ayırıp yıkayalım ve süzelim. Daha sonra derin bir tencereye alıp 3 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayıp üzümler yumuşadığında şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla karışımımızı süzelim.

Konsantre böğürtlen suyu nasıl yapılır?​

Böğürtlenleri güzelce yıkayıp, tencereye koyun. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra içine 2-3 parça limon tuzu ekleyip, kısa bir süre daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, bu şekilde 30-35 dakika kadar bekletin.
Mandalina suyu uzun süre nasıl saklanır?
Portakal veya limonların suları sıkılır. Çıkan meyve suları buz poşetlerine doldurulup buzluğa atılır. Yazın istediğiniz zaman çıkarıp şeker limon tuzu ve su ekleyip limonata yapabilirsiniz.

Mandalina suyunu nasıl saklayabilirim?​

Ortadan İkiye bölün. Sularını sıkın. Buz torbalarına doldurun. Ağzını sıkıca bağlayın Ve derin dondurucuya koyun.

Konsantre ürünler nelerdir?​

Çoğu meyve gibi doğal meyve suyunun %85-89’u sudur. Bu suyun önemli ölçüde(en az yarısının) buharlaştırılması ile elde edilen ürüne “meyve suyu konsantresi” deniliyor. Buharlaşan sadece saf sudur, meyveden gelen şeker, asid,mineral gibi bileşenler konsantrede kalıyor.
Taze sıkılmış elma suyu nasıl yapılır?
Elma Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalar yıkanır ve küp küp doğranır.
- Limon yıkanır ve dörde bölünerek elmaların üzerine eklenir.
- 2 litre su da eklenerek orta hararetli ocakta kaynatılır.
- 30 dk. kadar kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- İyice soğuduktan sonra süzgece alınarak suyu iyice süzülür.

Kokulu üzüm konsantresi nasıl yapılır?​

Mis Gibi siyah Kokulu Üzüm Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak üzümleri yıkayalım sonra tanelerine ayıralım .
- Bir daha yıkayalım ,tencereye alalım .
- Üzerine çıkacak kadar su yani su ve üzüm aynı hizada olacak ilave edelim .
- Ben suyu fazla eklemiyorum öyle çok daha güzel ve yoğun bir tat oluyor.

Kokulu Üzüm suyu nasıl yapılır?​

Kokulu Üzüm Suyu (Muhteşem Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle üzümleri salkımından tane tane ayırıp, iyice yıkayalım.
- Sonra tenceremize alıp, üzerine suyu ekleyip, ocağa alalım.
- Üzümler iyice yumuşayıp rengini verdikten sonra, şekeri ekleyelim.
- Sonra süzgeçten geçirip, dolaba koyalım.
Konsantre karadut şurubu nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Karadutları cam bir kaba alıp üzerine şekeri gezdirin,
- Üzerini kapatıp bu şekilde 1 gece bekletin,
- Ertesi gün bir tencereye alıp suyunu ekleyin,
- Orta hararetli ateşte kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dk. kaynatın,
- Soğuduktan sonra bir tülbentle süzüp sürahiye alın,
 
Geri
Üst