AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konkordato ilan eden firma maas oder mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konkordato ilan eden firma maaş öder mi?​

İşçi çalıştıran işverenin konkordato ilan etmesi halinde hizmet akdine dayalı olarak çalışan işçinin üç aylık tam ücreti İŞKUR tarafından Ücret Garanti Fonundan ödenecektir. Yapılacak ödeme işçinin ödenmeyen üç aylık ücretiyle sınırlıdır.

Is Mahkemesi kararı ile icradan parayı kaç gunde alırız?​

Borç belgeleniyorsa mahkeme kararına gerek olmadan, ilamsız icra takibi başlatılır. Ödeme emri ilamlı icra takibinde olduğu gibi 7 gün süreyi kapsar.
Işyeri kapanınca tazminat alınır mı?
İşyerlerinin geçici olarak kapatılması bazen bir haftayı aşan sürelere de ulaşmıştır. Bu durum işçilerin iş sözleşmesini haklı nedenle derhal feshini ve şartları oluşmuşsa (en az bir yıl çalışmak koşuluyla) kıdem tazminatı talep hakkını da gündeme getirmiştir.

Konkordato ilan eden şirkete karşı dava açılabilir mi?​

Etiket – konkordato ilan eden şirkete dava açılır mi Konkordato mühleti içinde borçluya karşı takip yapılamaz ve mühletten önce başlamış olan icra takiplerine devam edilemez.

Konkordato halinde alacaklı ne yapmalı?​

Konkordato kararına karşı borçlu veya konkordato talep eden alacaklı, kararın tebliğinden; itiraz eden diğer alacaklılar ise tasdik kararının ilânından itibaren on gün içinde istinaf yoluna başvurabilir. Bölge adliye mahkemesi kararına karşı on gün içinde temyiz yoluna başvurulabilir.
Bankayı icraya verdim paramı ne zaman alırım?
Bu neden İcra Kaç Günde Sonuçlanır sorusu şu şekilde cevaplanabilir, İcra takibinde tebligat ile gönderilen ödeme emrinin borçlunun eline ulaşmasından itibaren yani 10 günlük yasal süresi içerisinde sonuçlanabilir.

Işyeri kapatıldığında nereye bildirilir?​

İş Kanunu (Kanun) ile işverenlere; iş yerlerini belirli bir süre içinde iş yerinin bulunduğu yerdeki Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüklerine bildirme yükümlülüğü getirilmiş, bu zorunluluğa aykırılık halinde ise aynı Kanunda idari para cezası yaptırımının uygulanacağı öngörülmüştür.

İflas ilan edince ne olur?​

İflasın açıldığı anda, müflisin haczedilebilen bütün mal, alacak ve hakları kendiliğinden iflas masasını teşkil eder. Borçlu artık bu iflas masasına giren mallar üzerinde tasarrufta bulunamaz; masanın idaresi iflas organına aittir. Tamamı haczedilemeyen mal, alacak ve haklar iflas masasına girmez.
İflas eden bir şirket için dava açabilir mi?
2.1. İflas eden şirket aleyhine dava açılabilir mi? 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 191, 193, 194’ncü maddelerinde takibin durması ve düşmesi hükümlerine yer verilmiştir. Buna göre, İflasın açılması, borçlu aleyhinde haciz yoluyla yapılan takiplerle teminat gösterilmesine ilişkin takipleri durdurur.

Bir şirket konkordato ilan ederse ne olur?​

Konkordato başvurusu onaylanan şirketler, geçici olarak devletin koruması altına girmiş olurlar. Konkordato ilan eden şirketlere, (mahkemenin belirlediği zaman diliminde) alacaklılar haciz işlemi yapamaz, bankalar kredi borçlarını tahsil edemez ve ipotekler satışa çıkarılamaz.
 
Geri
Üst