AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konka SMR ameliyati nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Konka SMR ameliyatı nasıl yapılır?​

Ameliyat genellikle ortalama 1 saat sürer. Ameliyatta sıklıkla burun delikleri içinden yapılan ve ameliyat sonrasında dışarıdan görünmeyen kesiler uygulanır. Ameliyat sırasında septumun kemik ve kıkrdak yapıları ortaya konarak değişik tekniklerle düzeltilir.Yerinde düzeltilemeyen aşırı eğik kısımları ise dışarı alınır.

SMR konka ameliyatı nedir?​

SMR konka ameliyatı nedir?
Burun boşluğunu ikiye ayıran kıkırdak ve kemik yapının (nazal septum) eğriliğinin düzeltildiği ameliyat Septoplasti (SMR) olarak adlandırılır. Kronik sinüzit, uyku apnesi için yapılan ameliyatlarla birlikte yapılabilir.

SSK burun estetiğinin ne kadarını karşılıyor?​

SSK burun estetiğinin ne kadarını karşılıyor?
Burun Estetiği Ameliyatı ise hiç bir sigorta kurumu tarfından karşılanmıyor.

What is the difference between SMR and septoplasty?​

SMR means Submucous Resection which is different than Septoplasty. Both SMR and Septoplasty are a surgical procedure to correct a deviated septum. Difference between SMR and Septoplasty are the following. If you have any question regarding “Difference between SMR and Septoplasty”, write it in the comment box below.

What is septoplasty surgery?​

What is septoplasty surgery?
Septoplasty [sep′tō·plas′tē] (Etymology: L, saeptum, septum; Gk, πλάσσειν plassein – to shape), or alternatively submucous septal resection and septal reconstruction, is a corrective surgical procedure done to straighten the nasal septum, the partition between the two nasal cavities. Ideally, the septum should run down the center of the nose.

When is ASMR recommended for deviated septum?​

When is ASMR recommended for deviated septum?
A SMR is recommended when the inferior turbinates block both nasal cavities. The symptoms associated with a deviated septum are a blocked airway, frequent sinusitis, aching, nosebleeds, and the internal appearance of a crooked nose.

What is the difference between septoplasty and a submucous resection of the turbinates?​

A septoplasty is a surgical procedure to correct a deviated septum whereas a submucous resection (SMR) of the turbinates is a surgical procedure to remove excess tissue from enlarged turbinates (filters of the nose). Both enlarged turbinates and a deviated (crooked) septum can interfere with

Konka SMR ameliyatı, burun boşluğunu ikiye ayıran kıkırdak ve kemik yapının düzeltilmesini hedefleyen bir cerrahi işlemdir. Bu ameliyatta genellikle burun delikleri içinden yapılan kesilerle nazal septum denilen yapı düzeltilir. Kemik ve kıkırdak yapılar yerinde düzeltilirken aşırı eğik kısımlar da gerekirse dışarı alınabilir. Bu işlem, deviasyonun düzeltilmesine ve nazal solunumun iyileştirilmesine yardımcı olur.

SMR ve septoplasti, burun septumunun düzeltilmesini amaçlayan cerrahi işlemlerdir. SMR, Submucous Resection'ın kısaltmasıdır ve septoplastiden farklıdır. Septoplasti ise burun septumunu düzeltmek için yapılan bir ameliyat türüdür. Genelde SMR ve septoplasti aynı ameliyat sırasında yapılabilir ve burun boşluğunun düzeltilmesine yardımcı olur.

SSK kapsamında burun estetiği ameliyatı karşılanmamaktadır. Ancak, burun estetiği için belirli durumlarda estetik veya fonksiyonel gerekçelerle yapılan septoplasti veya SMR gibi cerrahi işlemler SSK tarafından karşılanabilir.

Konka ameliyatıyla ilgili detayları paylaştığınız için teşekkür ederim. Eğer daha fazla bilgiye veya soruya ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin.

Geri