AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konjonktivit kac gun bulasicidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Konjonktivit kaç gün bulaşıcıdır?​

Hastalığın 1 hafta kuluçka süresi vardır. Enfeksiyon 10 ile 20 gün arasında sürebilir. İlk on günlük süreçte başkasına da bulaşabilir. İnsandan insana; daha çok direkt temas ya da hastanın temas ettiği eşyalarla bulaşır.

Göz neden pembe olur?​

Göz küresini dıştan ve göz kapağını içten saran ince ve saydam bir doku olan konjunktivanın iltihaplanmasına konjunktivit denir. Buna genellikle bir virüs ya da bakteri sebep olur. İltihaplanma olduğunda dokuda kılcal kan damarları belirginleşeceğinden normalde beyaz görünen konjunktiva pembe renk alır.
Göz nezlesi ne zaman olur?
Genellikle ilkbaharda polene alerjisi olan kişilerin yaşadığı bu nezle göz damlası kullanan kişilerde de görülebilmektedir. Kullanılan damlaya alerjisi olan kişilerin karşılaştığı alerjik göz nezlesi bulaşıcı türden bir nezle değildir. Göz nezlesi her yaşta görülebilmektedir.

Göz konjonktivit bulaşıcı mı?​

Konjonktivit Bulaşıcı Mıdır? Konjonktivit belirtileri varsa, konjoktivitin viral veya bakteriyel etkenlerden kaynaklanması halinde hastalığı bulaştırabilirsiniz. Viral kaynaklı olanlarda enfeksiyon hızla yayılabilir. Özellikle öksürme ve hapşırma ile bile bulaşabilir.

Göz nezlesi kaç gün sürer?​

Viral göz nezlesi 4 ile 6 hafta arasında sürebilir ve iyileşmeden önce daha da kötüleşebilir. Yenidoğanlarda gözde enfeksiyon, tahriş veya gözyaşı kanallarının tıkalı olması göz nezlesine sebep olabilir.
Göz nezlesinde burun akar mı?
HER YAŞIN HASTALIĞI ALERJİK GÖZ NEZLESİ Sıklıkla alerjik nezle (alerjik rinit) ile birlikte görülür. Bu durumda burun akıntısı, hapşırma, burunda tıkanıklık ve kaşıntı gibi alerjik rinit bulguları da eşlik eder.
Genellikle ortalama 7 gün içinde kendiliğinden geçer. Bununla birlikte, hastalığın kronik hale gelmemesi için hastalara antibiyotik içerikli damla verilir. Kronik bakteriyel konjonktivit ise yaklaşık 4 hafta ya da daha uzun süre boyunca çeşitli belirtilerin görülmesine neden olur.
Virüslerin neden olduğu göz enfeksiyonları bulaşıcı olduğundan bu konuda kişisel hijyene oldukça dikkat edilmesi gerekiyor.
 
Geri
Üst