Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Konjestif kalp yetmezligi nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.390
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Konjestif kalp yetmezliği nasıl anlaşılır?​

Konjestif kalp yetmezliği varlığında çoğunlukla görülen belirtiler; iştahsızlık, şişkin boyun damarları, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı (dispne), karaciğer büyümesi (hepatomegali), dalak büyümesi (splenomegali), S3 gallop ritmi ile tuz ve su birikmesinin neden olduğu hipertansiyondur.

Kalp yetmezliğinin tedavisi nasıl yapılır?​

Kalp yetmezliğinin tedavisi nasıl yapılır?
Tedavi Yöntemleri
- Anjiotensin Dönüştürücü Enzim (ADE) İnhibitörleri.
- Anjiotensin Reseptör Blokerleri (ARB)
- Beta Blokerler.
- Diüretikler.
- Digoxin.
- Cerrahi Tedaviler ve Tıbbi Destek Cihazları
- Kalp Kapak Değişim veya Onarımı
- İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatörler (ICD)

Konjestif kalp yetmezliği ne?​

Konjestif kalp yetmezliği ne?
Bazen kalp yetmezliği olarak da adlandırılan konjestif kalp yetmezliği (KKY), kalp kasının zayıfladığı ve genellikle gerektiği gibi pompalayamadığı bir durumdur. Kalbin ana pompalama odaları (ventriküller) büyüklüğü ve kalınlığı değişebilir, büzüşemez (sıkışamaz) ya da olması gerektiği gibi gevşeyemez (dolduramaz).

Konjestif kalp yetmezliği tedavisi nelerdir?​

Konjestif kalp yetmezliği genellikle ilerleyici bir hastalıktır. Tedavisi durumu stabilize etme ve hastalık belirtilerinin tedavisini amaçlar. Bu yaklaşım genellikle tuz alımı ve sıvı tutulumunun kontrolünü, alkol ve sigara kullanımından kaçınmayı içerir.

Konjestif kalp yetmezliği, kasların pompalama gücünü etkileyecek bir kalp hastalığıdır.?​

Konjestif kalp yetmezliği, kasların pompalama gücünü etkileyecek bir kalp hastalığıdır.?
Konjestif kalp yetmezliği, kalp kaslarının pompalama gücünü etkileyecek olan ve bu durumun kronik oluşmasına neden olacak bir kalp hastalığı olarak bilinmektedir. Konjestif kalp yetmezliği kalp kaslarından kaynaklanmakta olan kasların pompalama gücünü etkileyecek kronik bir şekilde ilerlemesi sonucunda kalp yetmezliği olarak adlandırılmaktadır.

Kalp yetmezliğinin nedeni nelerdir?​

Kalp yetmezliğinin nedeni nelerdir?
Kalp yetmezliği olarak da bilinen Konjestif Kalp Yetmezliği (KKY) kalbin artık kanı etkinlikle pompalayamadığı için kanın gerisin geriye, vücut içine, özellikle karaciğer, akciğerler, eller ve ayaklara biriktiğinde oluşmaktadır.
Hangi belirtilerle kalp yetmezliği yaşanabilir?​
Tiroid hastalığı, obezite gibi durumlar, şiddetli enfeksiyonlar ya da alerjik reaksiyonlarda kalp yetmezliğine yol açabilecek durumlar arasında olmaktadır. Konjestif Kalp Yetmezliği yaşamakta olan bir kişinin erken zamanlarda herhangi bir belirtisi ortaya çıkmayacaktır.
 
Konjestif kalp yetmezliği (KKY), kalp kaslarının zayıfladığı ve genellikle yeterince kan pompalayamadığı bir durumdur. Bu durum kalbin ana pompalama odalarının büyüklüğünü ve kalınlığını etkileyebilir, bu da kalbin gerektiği gibi sıkışamamasına veya dolduramamasına neden olabilir. KKY'nin belirtileri arasında iştahsızlık, şişkin boyun damarları, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, karaciğer ve dalak büyümesi, S3 gallop ritmi ve tuz-su birikimi nedeniyle hipertansiyon bulunmaktadır.

KKY tedavisi ise hastalığın seyrini stabilize etmeyi ve belirtileri kontrol altına almayı amaçlar. Tedavi genellikle tuz ve sıvı alımının kontrolünü, alkol ve sigaradan kaçınmayı içerir. Tedavi yöntemleri arasında anjiotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri, anjiotensin reseptör blokerleri, beta blokerler, diüretikler, digoksin, cerrahi işlemler ve tıbbi destek cihazları gibi seçenekler bulunmaktadır. Ayrıca kalp yetmezliği durumunda kalp kapak değişimi veya onarımı, implante edilebilir kardiyoverter defibrilatörler (ICD) gibi cerrahi müdahaleler de gerekebilir.

Kalp yetmezliğinin nedenleri arasında konjestif kalp yetmezliği (KKY) olarak bilinen durum, kalbin kanı etkin bir şekilde pompalayamaması sonucunda vücutta sıvı birikmesine neden olur. Tiroid hastalığı, obezite, şiddetli enfeksiyonlar ya da alerjik reaksiyonlar gibi durumlar da kalp yetmezliğine yol açabilir. Ancak, KKY yaşayan bir kişinin erken dönemlerde belirtilerini fark etmesi zor olabilir ve belirtiler daha ilerlediğinde ortaya çıkabilir. Kalp yetmezliği konusunda belirtiler fark edildiğinde derhal bir doktora başvurulması önemlidir.
 
Geri
Üst