- Konu Yazar
- #1
Konjestif kalp yetmezliği nasıl anlaşılır?
Konjestif kalp yetmezliği varlığında çoğunlukla görülen belirtiler; iştahsızlık, şişkin boyun damarları, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı (dispne), karaciğer büyümesi (hepatomegali), dalak büyümesi (splenomegali), S3 gallop ritmi ile tuz ve su birikmesinin neden olduğu hipertansiyondur.Kalp yetmezliğinin tedavisi nasıl yapılır?
Kalp yetmezliğinin tedavisi nasıl yapılır?Tedavi Yöntemleri
- Anjiotensin Dönüştürücü Enzim (ADE) İnhibitörleri.
- Anjiotensin Reseptör Blokerleri (ARB)
- Beta Blokerler.
- Diüretikler.
- Digoxin.
- Cerrahi Tedaviler ve Tıbbi Destek Cihazları
- Kalp Kapak Değişim veya Onarımı
- İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatörler (ICD)
Konjestif kalp yetmezliği ne?
Konjestif kalp yetmezliği ne?Bazen kalp yetmezliği olarak da adlandırılan konjestif kalp yetmezliği (KKY), kalp kasının zayıfladığı ve genellikle gerektiği gibi pompalayamadığı bir durumdur. Kalbin ana pompalama odaları (ventriküller) büyüklüğü ve kalınlığı değişebilir, büzüşemez (sıkışamaz) ya da olması gerektiği gibi gevşeyemez (dolduramaz).
Konjestif kalp yetmezliği tedavisi nelerdir?
Konjestif kalp yetmezliği genellikle ilerleyici bir hastalıktır. Tedavisi durumu stabilize etme ve hastalık belirtilerinin tedavisini amaçlar. Bu yaklaşım genellikle tuz alımı ve sıvı tutulumunun kontrolünü, alkol ve sigara kullanımından kaçınmayı içerir.Konjestif kalp yetmezliği, kasların pompalama gücünü etkileyecek bir kalp hastalığıdır.?
Konjestif kalp yetmezliği, kasların pompalama gücünü etkileyecek bir kalp hastalığıdır.?Konjestif kalp yetmezliği, kalp kaslarının pompalama gücünü etkileyecek olan ve bu durumun kronik oluşmasına neden olacak bir kalp hastalığı olarak bilinmektedir. Konjestif kalp yetmezliği kalp kaslarından kaynaklanmakta olan kasların pompalama gücünü etkileyecek kronik bir şekilde ilerlemesi sonucunda kalp yetmezliği olarak adlandırılmaktadır.
Kalp yetmezliğinin nedeni nelerdir?
Kalp yetmezliğinin nedeni nelerdir?Kalp yetmezliği olarak da bilinen Konjestif Kalp Yetmezliği (KKY) kalbin artık kanı etkinlikle pompalayamadığı için kanın gerisin geriye, vücut içine, özellikle karaciğer, akciğerler, eller ve ayaklara biriktiğinde oluşmaktadır.
Tiroid hastalığı, obezite gibi durumlar, şiddetli enfeksiyonlar ya da alerjik reaksiyonlarda kalp yetmezliğine yol açabilecek durumlar arasında olmaktadır. Konjestif Kalp Yetmezliği yaşamakta olan bir kişinin erken zamanlarda herhangi bir belirtisi ortaya çıkmayacaktır.