Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kongre suresi kac gundur?

Editör

Yeni Üye

Kongre süresi kaç gündür?​

İlan süresi üç gündür. İlan süresi içinde, listeye yapılacak itirazlar hakim tarafından incelenir ve en geç iki gün içinde kesin olarak karara bağlanır. Bu suretle kesinleşen listeler ile toplantıya ilişkin diğer hususlar, hakim tarafından onaylanarak siyasi partinin ilgili teşkilatına gönderilir.

Kongre katılım belgesi kimlere verilir?​

► Çok yazarlı bildirilerde, kongreye bizzat katılmak isteyen yazarların her birinin kayıt ücreti yatırması gerekir. ► Çok yazarlı bildirilerde, ortak yazarlardan sadece birinin kongreye katılması ve bildiriyi sunması halinde tüm yazarlara katılım belgesi verilir.

Il kongresi ne demek?​

Il kongresi ne demek?
2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 19. maddesinin ikinci fıkrasında; “İl kongresi, sayısı altıyüzden fazla olmamak üzere, parti tüzüğüne göre ilçe kongrelerince seçilen delegelerden oluşur. O ilin partili milletvekilleri ile yönetim ve disiplin kurulları başkan ve üyeleri, il kongresinin tabii üyeleridir.

AK parti ilçe kongreleri kaç yılda bir yapılır?​

AK parti ilçe kongreleri kaç yılda bir yapılır?
Bu seçimde Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesine karar verildi ve Genel seçimlerin dört yılda bir yapılmasına karar verildi. 29 Mart 2009 tarihinde 2009 yerel seçimleri yapıldı. AK Parti, 1442 belediye başkanlığı kazandı.

Kongre katılım belgesi ne işe yarar?​

bir organizasyona, ki genellikle bilimsel bir konferans oluyor, katılındığına dair verilen belge. doğal olarak katılımcılara veriliyor. daha sonra bunu alıp duvarınıza asıyor ve gelen gidene “ya bak görüyo musun ben buna katıldım işte” gibisinden hava basabiliyorsunuz.

AK Parti ilçe yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?​

İlçe yönetim kurulu, ilçe başkanı dahil en az beş üyeden kurulur. ilçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun ilçe kongresince nasıl seçileceği, il yönetim kurulunca veya mer kez karar organınca ne gibi hallerde ve nasıl işten el çektirileceği ve geçici yönetim kurulunun nasıl kurula cağı, parti tüzüğünde gösterilir.

Kongre süresi genellikle siyasi partilerin iç düzenlemelerine ve yasal düzenlemelere göre belirlenir. Yukarıda verilen bilgilere göre, ilan süresi üç gündür ve itirazlar en geç iki gün içinde kesin olarak karara bağlanır. Kongre süresiyle ilgili kesin bir bilgi verilmemiş ancak bu aşamalara göre sürecin toplam beş güne yayılabileceği söylenebilir.

Kongre katılım belgesi, bir organizasyona katıldığınızı kanıtlayan belgedir. Örneğin, çok yazarlı bir bildiride, kongreye katılmak isteyen yazarların kayıt ücretini ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca, ortak yazarlardan sadece birinin kongreye katılması halinde tüm yazarlara katılım belgesi verilir.

İl kongresi, Siyasi Partiler Kanunu'na göre ilçe kongrelerince seçilen delegelerden oluşur. Bu delegelerin sayısı altıyüzden fazla olmamak üzere belirlenir. İl kongresine ilin partili milletvekilleri ile yönetim ve disiplin kurulları başkan ve üyeleri de tabii üyedir.

AK Parti ilçe kongreleri dört yılda bir yapılır. Örneğin, 2009 yerel seçiminden sonra AK Parti 1442 belediye başkanlığı kazanmıştır.

AK Parti ilçe yönetim kurulu, en az beş üyeden oluşur ve ilçe başkanı da bu üyeler arasındadır. İlçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun seçilme ve işten çıkarılma süreçleri, parti tüzüğünde belirtilir.

Geri