AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Konferans da tartisma olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Konferans da tartışma olur mu?​

Konferans(Tartışma) Hakkında Detaylı Bilgi Alanında uzman birinin bir konu hakkında, duygu ve düşüncelerini açıklamak, öğretmek amacıyla yaptığı hazırlıklı konuşmaya konferans denir. Konferansçı istediği konuyu anlatabilir. Konferanslar daha çok bilimsel konularda verilmekle birlikte güncel konularda da verilebilir.

Tartışmaya dayalı anlatım türleri nelerdir?​

Tartışma türleri şunlardır:
Konferans bilimsel mi?
Hazırlıklı ve plânlı konuşma türlerindendir. Herhangi bir bilimsel alanda, topluluk karşısında yapılan konuşmalara Konferans denir. Konferansı verecek kişi, kelimelerin telaffuzuna, (diksiyona) ve dil bilgisi kurallarına dikkat etmelidir. Verilmek istenen düşünceler; açık, anlaşılır ve orijinal olmalıdır.

Konferansın sonunda soru sorulur mu?​

Konferans sonunda dinleyiciler soru sorabilir. Bu durumda konuşmacı, sorulara hazırlıklı olmalı, sorulan herhangi bir tartışmaya kapı aralamayacak şekilde cevaplamalıdır. Ancak sorulara ayrılan süre çok uzun olmamalıdır.

Sözlü anlatım türlerinden hangisi tartışmaya dayanır?​

Genelde konu hakkında uzmanlar konuşmada yer alır. Röportaj ve mülakat soru cevap şeklinde gerçekleşirken, açık oturum, panel, seminer ve forum müzakere konuşması, münazara ise tartışmalı konuşma türünde gerçekleşir. Sözlü anlatım türleri örnekleri; – Konferans dinleyici vardır.
Seminer ve konferans arasındaki fark nedir?
Konferans, bilgi aktarma amacıyla düzenlense de, o konuyla ilgilenen insanları bir araya getirme amacı da taşır. Seminer ise daha çok bir konuda bilgi aktarmaya odaklanmıştır. Seminerler genellikle direkt bilgi vermek amacıyla yapılırken; konferans içerisinde konu ile ilgili beyin fırtınası, tartışmalar da yapılabilir.

Konferansın unsurları nelerdir?​

İyi bir konferansın özelliklerini şu şekilde sıralamaktadır:

Geri