Konclama nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
202.083
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Konclama nedir?​

Konç, çikolata kütlesini karıştırmak ve pürüzsüzleştirmek amacıyla çikolata imalatında kullanılan bir makinedir. Konçlama, çikolatanın kalitesini belirlemede önemli bir rol oynadığı için kritik bir işlemdir.

Mycryo nedir?​

Mycryo toz formunda kristalize kakao yağıdır. Bu eğitim size çikolatayı nasıl kolayca yumuşatabileceğinizi veya ön kristalleştirebileceğinizi öğretir.
Çikolata yapılırken hangi aşamalardan geçer?
ÇİKOLATA ÜRETİMİ

Ulkemizde çikolata nasil Uretiliyor?​

O hâlde, ülkemizde çikolata nasıl üretilebiliyor? Cevap: Yurt dışından bizde olmayan kakao tohumları ithal edilir. Kakao yağı ve gerekli diğer malzemelerle birlikte farklı işlemlere tutulan kakao, çikolata hâlini alıyor.

Konçlama nasıl yapılır?​

Konçlama yüksek sıcaklıkta şiddetli karıştırma, dövme anlamına gelmektedir. Bu aşamada istenilen inceliğe kavuşmuş çikolata karışımı karıştırılır, dövülür ve havalandırılır. Bunun sonucunda fazla nem ve kakao çekirdeklerinin fermentasyonu sonucu oluşan uçucu asitler, ketonlar ile aldehitler buharlaştırılır.
Temperlenmiş çikolata ne demek?
Çikolatanın temperlenmesindeki amaç, içindeki kakao yağını ön kristalleştirmektir. Bu işlem çikolatanızın işlenmeye hazır hale getirilmesi için önemlidir. Temperleme sırasında çikolatanın içindeki kakao yağı, kararlı kristal bir form alır. Bu, satensi parlaklıkta ve sert çıtırlıkta mükemmel bir son ürünü garanti eder.
Üretim sırasında, kakao çekirdeğinin koyu renkli katıları sütlü çikolata ve koyu çikolatada olduğu gibi yağ içeriğinden ayrılır. Sonuç olarak, bu kakao yağı beyaz çikolatada tek kakao bileşenidir. Kakao katıları içermediğinden, beyaz çikolata sadece eser miktarda uyarıcı teobromin ve kafein içerir.
İşte tam da burada Callebaut Callets™ gerçek bir ezber bozan olduğunu kanıtlıyor: bu küçük temperlenmiş çikolata parçacıklarındaki kakao yağı hali hazırda aynı kristal yapıya sahip. Eritilmiş çikolataya eklendiğinde zincirleme reaksiyonunu destekler ve uygun bir şekilde kristalize edilmiş çikolata ortaya çıkar.
Çikolatanın üretimi nasıl gerçekleşmiştir?
M.Ö. 1900’lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler’den önceki toplumun keşfi. Çikolata üretimi Orta Amerika’nın tropikal yağmur ormanlarına kakao tohumları ekilmesiyle ve daha sonra fermente edilerek macun haline getirilmesiyle gerçekleşiyor.

Çikolata nasıl üretilir?​

Fabrikada temizlenen kakao çekirdekleri kavrulur ve öğütülür. Elde edilen macun görünümündeki sıvı,çikolata yapımında kullanılır. Ayrıca preslenerek kakao ve kakao yağı elde edilir. Kavrulmuş kakao parçaları şekerle karıştırılır ve bir kapta ağır silindirlerle hamur haline getirilir.

Konç çikolata nerede?​

Konç Çikolata, depolar, Örnek Mah., 1462. Sok., No:31, Esenyurt, İstanbul, Türkiye – Yandex Haritalar.
 
Geri
Üst