- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Konca mı gonca mı?
Gonca Osmanlıca ne demek? “); gônce ::: (f. i.) : konca, tomurcuk, açılmamış çiçek, [bilhassa gülün açılmamışı]. gonee-i âb ::: yağmur yağarken suyun yüzünde meydana gelen kabarcık. gonce-i hamrâ ::: kırmızı konca.F cetveli nedir?
Analitik bütçe sisteminin hedefleri arasında yer alması ve DMİ tabanlı bütçe sisteminin öngörmesi nedeniyle bütçe politikalarının daha sağlıklı bir biçimde gösteriminin sağlanması için tasarlanan ve 2006 yılı bütçesiyle birlikte uygulanmaya başlanan; kurumun mali durumunu yansıtan toplam borç stoku, likidite amaçlı …
Konca ne demek?
2 Tam açılmamış çiçek, gül.
Gonca ne demek anlamı?
Farsça kökenli bir sözcük olan goncanın sözlük anlamı ise tomurcuktur. Henüz açılmamış çiçekler için kullanılan bu kelime, tasavvuf edebiyatında tazeliği ve gençliği simgeler.5018 sayılı kanun ne demek?
Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar.
Gonca ismi kuranda geçiyor mu?
Gonca ismi Kuran’da geçmemektedir.
Farsça ġunçe غنچه “tomurcuk” sözcüğünden alıntıdır.
Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri neler?
Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri
Merkez bütçe ne kadar?
Bu kapsamda, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine 1 trilyon 728 milyar 401 milyon 621 bin lira, özel bütçeli idarelere 155 milyar 249 milyon 695 bin lira, düzenleyici ve denetleyici kurumlara 10 milyar 238 milyon 553 bin lira ödenek verildi.
Merkezi yönetim bütçesi ne kadar?
Merkezi yönetim bütçesi 2021 yılı Mart ayında 23 milyar 764 milyon TL fazla vermiş iken 2022 yılı Mart ayında 68 milyar 972 milyon TL açık vermiştir.5018 sayılı kanunun amacı nedir?
Bu Kanunun amacı, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamak üzere, kamu malî yönetiminin yapısını ve işleyişini, kamu bütçelerinin …