AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Komut blogu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Komut blogu nasıl yapılır?​

Komut bloğu, redstone araçları ile komutları çalıştırabilmenizi sağlar. Minecraft: Eğitim Sürümü’nde komut bloğunu almanın tek yolu komut yazmaktır. Sohbet penceresine /give @s command_block yazarak kendinize bir komut bloğu alın.

Komut Bloğu ile Nasıl TP olunur?​

Adım 5: Komutu Girin Sonra, komut satırına “tp @p X Y Z” yazarak komutu yazın. Tp ışınlanacak, @p en yakın oyuncuya ışınlanacağı anlamına geliyor. Son olarak, diğer bölmenin X, Y ve Z değerlerini her iki komut bloğunun yerine koyun.

Minecraft TP nasıl kabul edilir?​

Minecraft TP nasıl kabul edilir?
Bunun için klavyende / tuşuna bas. Işınlanma komutunu gir. Konsola, teleport ad x y z yaz ve “ad” değerini kullanıcı adınla, “x” değerini gitmek istediğin yerin doğu/batı koordinatıyla, “y” değerini dikey koordinatla, “z” koordinatını da kuzey/güney koordinatla değiştir.

Minecraft Fill nasıl kullanılır?​

Minecraft Fill nasıl kullanılır?
/fill komutu belirlenen koordinat aralığındaki bir alanı, seçtiğiniz bir blok ile doldurmanızı sağlar. Yukarıdaki resimde görüldüğü şekilde, fill komutu ile 0,3,0 konumundan 3, 3, 3 konumuna kadar olan alanı kuvars blokları ile doldurabilirsiniz. Komutu çalıştırmadan önce baktığınız yöne dikkat etmelisiniz.

Elytra nasıl yapılır?​

Minecraft içerisinde Elitra bulabilmek için End Dünyası’na gitmelisiniz. Elitra’yı bulmak için ilk olarak yapacağınız adım, kendinize bir miktar Ender Gözü yapmak olmalı. Ender Gözü yapmak için çalışma masasının üzerine 1 tane Blaze Tozu ve 1 tane Ender İncisi koymanız yeterli olacak.

Minecraft Barrier nasıl alınır?​

Bugün Sizlerle Minecraft Görünmez Blok Olan Bariyeri Nasıl Alınır Onu Gösterecem. “ö” Tuşuna Basıp: give oyundaki adınız minecraft:barrier Yazarsanız Çıkar.

Minecraft sabah olması için ne yapılır?​

Minecraft sabah olması için ne yapılır?
Bunun için oyun içindeyken Esc’ye basin ve ayarlara girin. “Her zaman Gündüz” seçeneğini seçerek sürekli gündüz olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ayarlara girmeden de günün hangi diliminde olmak isterseniz sohbet komutları bölümünden yapabilirsiniz.

Minecraft köy nasıl bulunur?​

Minecraft köy nasıl bulunur?
Minecraft’ta bir köyü şu şekilde bulabilirsiniz:
- Aç komut konsolu, yazın / köyü bulun ve bas giriş.
- En yakın köyün koordinatlarını yazın.
- Basın F3 mevcut koordinatlarınızı görüntülemek için.
- Köyün koordinatlarına gidin.
Minecraftta eşyaların gitmemesi için ne yazılır?​
Minecraft Ölünce Eşya Gitmeme Kodu
- İlk olarak oyunu açın,
- Hile yazmayı aktif edin,
- Daha sonra ise konsola: /keepitems ya da /gamerule keepInventory true kodunu yazın.
Minecraftta hileler nasıl açılır?​
Minecraft hileleri nasıl girilir?
- Adım #1: Oyunu çalıştırın ve giriş ekranında bekleyin,
- Adım #2: Giriş ekranında “T” tuşuna basın,
- Adım #3: Açılan ekrana /gamemod 1 yazın,
- Adım #4: Oyuna girin ve hile kodlarını yazmaya başlayın.

Attribute komutu ne işe yarar Minecraft?​

Attribute komutu ne işe yarar Minecraft?
Nitelikleri değiştirmek veya okumak için kullanılır.

Minecraft’ta hangi tuşla blok koyulur?​

Minecraft’ta hangi tuşla blok koyulur?
Shift tuşuna basılı tutarak deneyiniz.

Komut blogu oluşturmak ve kullanmak hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı. Komut bloğunu kullanarak oyunda birçok ilginç ve kullanışlı işlem gerçekleştirebiliriz. Örneğin, komut bloğunu kullanarak teleport olabilir, belirli aralıklardaki alanları doldurabilir veya hatta elytra gibi özel eşyalar elde edebiliriz.

Elytra elde etmek için End Dünyası'na gitmek gereklidir ve Ender Gözü yapımı için Blaze Tozu ve Ender İncisi kullanılabilir. Bununla birlikte, Bariyer bloğunu almak için oyun içinde "ö" tuşuna basıp /give [oyuncu adı] minecraft:barrier komutunu kullanabiliriz.

Ayrıca, Minecraft'ta eşyaların ölüm sonrası gitmemesi için /keepitems veya /gamerule keepInventory true gibi kodları kullanabiliriz. Hile kodlarına erişmek için ise giriş ekranında "T" tuşuna basarak /gamemode 1 gibi kodlarla oyunun ayarlarını değiştirebiliriz. Bu sayede eğlenceli ve kontrolümüz altındaki bir oyun deneyimi yaşayabiliriz.

Minecraft'ta kullanılan Shift tuşu, blokları yerleştirmek için kullanılan bir tuştur. Shift tuşuna basılı tutarak blokları daha hassas bir şekilde yerleştirebiliriz. Oyun içinde bu gibi detayları bilmek oyun deneyimimizi daha keyifli hale getirebilir. Teşekkürler!

Geri