AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Komsuluk hukukunda sinir nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Komşuluk hukukunda sınır nedir?​

TDK’ye göre komşu, birbirine bitişik ya da yakın konutlarda oturan kimselerin birbirlerine göre aldıkları ad, sınır ortaklığı bulunan yerler olarak tanımlanmıştır. Aynı binada oturan veya iş yeri olanlar arasındaki ilişki de denebilir. Ancak komşu sayılmak için taşınmazların bitişik olması aranmaz.

737 madde nedir?​

Madde 737 – Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Komşular arası anlaşmazlıklarda hukuki ne yapilir?
Sürekli problem yaratan komşuya karşı hukuki yaptırımların yanında cezai yaptırımda gündeme gelebilir. TCK’nın 123. maddesindeki, “huzur ve sukûnu bozmak suçu” ile komşunuzu savcılığa şikayet etmeniz de ayrıca mümkündür. Daha detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Komşuluk hakları nelerdir madde madde?
Komşuluk Hakkı Kanunu Özellikle taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel âdete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.”

Komşuluk hukuku hangi mahkeme?​

Komşuların Medeni Kanun’un ilgili hükümlerine dayanan davaları ile Asliye Hukuk Mahkemeleri ilgilenir. Görevli olan mahkeme, Asliye Hukuk Mahkemesidir. Yetkili olan Asliye Hukuk Mahkemesi ise, taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi yani davalı ile davacının komşu olduğu yerdeki mahkemedir.

Apartman sorunlarına hangi mahkeme bakar?​

Görevli Mahkeme 1 hükmü ‘Bu kanunun uygulanmasından doğacak her türlü anlaşmazlık Sulh Mahkemelerinde çözümlenir’ şeklinde kaleme alınmış ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun uygulanmasından doğacak tüm anlaşmazlıkların çözüm yerinin Sulh Hukuk Mahkemesi olduğu belirlenmiştir.
Komşuluk Hakları Nelerdir Dinimizde?
Komşunun miras hakkı gibi hakkı vardır, o da komşuluk hakkıdır. Eğer Müslüman ise sende iki hakkı vardır: Biri komşuluk hakkı, biri de Müslümanlık hakkı. Komşu hakkı, kul hakkından sayıldığından dolayı sahabeler komşuyu kırıp incitmekten hep titremişlerdir.
Çok gürültü yapan komşuya ne yapmalı?
Kat Mülkiyeti Kanuna göre kötü komşulara karşı yasal başvuru yolları bulunmaktadır. Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz KOMŞUNUN SÜREKLİ RAHATSIZ ETMESİ KANUNA AYKIRIDIR!
 

Benzer Konular

Geri
Üst