Komsularla nasil Gecinmeliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
134.382
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Komşularla nasıl Geçinmeliyiz?​

5 adımda problemli komşularla nasıl başa çıkarsınız gelin birlikte inceleyelim.
- Öncelikle kötü komşu olmadığınızdan emin olun.
- Dostça bir ilişki kurmak için adım atın.
- İyi niyetli davranın.
- Şikayet ederlerse sempatik olun.
- Yetkililer ile iletişime geçin.

Rahatsız eden komşu evden nasıl çıkarılır?​

Bu durumda rahatsızlık duyan kat malikleri komşularını yaşadıkları yerleşim yerinin Sulh Mahkemesi’ne başvurarak şikayet edebilirler. Mahkemeye yapılan şikayetler mahkeme heyeti tarafından değerlendirilerek bir karara varılır. Burada şikayetlerin niteliği ve sürekli olup olmadığı kararda etkili olmaktadır.
Komşuları rahatsız etmek günah mıdır?
Komşulara huzursuzluk vermek, büyük bir îman zaafıdır. Komşular, öncelikle birbirlerinin şerrinden emîn olmalıdırlar.
Komşularımıza nasıl davranılır?
– Yardıma muhtaç olduğu zaman komşumuza yardım için koşmalıyız. – Komşularımız hasta olduğun zaman onlara hasta ziyaretine gitmeliyiz. – Bir başarı elde ettiği zaman onu tebrik etmeliyiz. – Gürültü ve benzeri rahatsız edici şeyler yapmamalıyız.

Rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?​

rahatsız eden komşu nereye şikayet edilir Haberi Bu hususların söz konusu olduğu durumlarda, kişiler “Rahatsız eden komşuyu şikayet dilekçesi” yazarak Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunabiliyor.

Komşumdan rahatsızım ne yapabilirim?​

Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası kestirebilirsiniz. Çözüm olmazsa, dava açma ve savcılığa şikâyet yolunuz var. Son çare olarak bütün komşular birleşerek, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre daireyi satın alıp gürültücü ve rahatsız eden o komşudan kurtulabilirsiniz.
Dinimizde komşu hakkı nedir?
Cenab-ı Hak buyuruyor; “… Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve size hizmet eden kimselere ihsan ile muamele edin, iyi davranın…” (Nisa 4/36). Komşunun komşu üzerindeki hakkı, annenin evlatları üzerindeki hakkı gibidir.
Apartman huzurunu bozan ev sahibi ve kiracı nasıl tahliye ediliyor?
Yönetim tarafından aldıkları uyarıdan sonra rahatsızlık vermeye devam eden kiracının tahliyesi istenebilir. Tahliye için ilk olarak yönetim ev sahibi ile görüşebilir. Ev sahinin bu durum ile ilgilenmemesi durumunda ise apartman yönetimi doğrudan “gürültü” nedeni ile evin tahliyesi için dava açabiliyor.

Apartman kurallarına uyulmazsa ne olur?​

apartman kurallarına uyulmazsa ne olur Haberi Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası veriliyor.
 
Geri
Üst