AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Komsu kime denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Komşu kime denir?​

Türkçe’deki komşu karşılığında İslâm ahlâk ve fıkıh literatüründe kullanılan câr kelimesi “yakın olma, yakınlık” anlamındaki civâr ve mücâvere masdarlarından isim olup genellikle birbirine yakın meskenlerde yaşayan kişilerin ve ailelerin her birini ifade eder.

Komşu hakkı nedir ile ilgili bilgiler?​

Komşu; ev, işyeri, arazi, köy, şehir ve ülke bakımından yakın olanların aldıkları addır. Komşu hakkı ise, ailemizden sonra en yakın sosyal çevremizi oluşturan komşularımız için yerine getirmemiz icap eden bir dizi hak ve sorumlulukları ifade eder.
Komşuluk Hakları Nelerdir Dinimizde?
Komşunun miras hakkı gibi hakkı vardır, o da komşuluk hakkıdır. Eğer Müslüman ise sende iki hakkı vardır: Biri komşuluk hakkı, biri de Müslümanlık hakkı. Komşu hakkı, kul hakkından sayıldığından dolayı sahabeler komşuyu kırıp incitmekten hep titremişlerdir.
Komşu hakları nelerdir?
Komşu hakkı, mülkün kullanılmasını sınırlayıcı nitelikte bir haktır. Medenî Kanun, komşuların tasarruf ve hareket serbestisini bâzı konularda kayıt ve şartlara bağlayarak sınırlamıştır. Maksat; komşudan gelecek zarara karşı mülk sahibini korumaktır.

Komşu deyince akla ne gelir?​

Evleri yakın olan kimseler komşu olurlar. Özellikle çevremizde ailemizden sonra bize en yakın olan insanlar komşularımızdır. Komşuluk ilişkileri toplum içerisinde huzur ve barışı getirir. Özellikle komşular dayanışma içerisinde olur ve birbirlerine yardım ederler.

Komşu nedir komşu bir fincan kahvedir?​

Komşu nedir? Bir fincan kahvedir, Dosttur, dert ortağıdır, Bazen bir ilaç bazen de bir doktordur.
Komşunun faydaları nelerdir?
Komşuluk ilişkileri toplum içerisinde huzur ve barışı getirir. Özellikle komşular dayanışma içerisinde olur ve birbirlerine yardım ederler. O yüzden komşularımız ile her zaman iyi geçinmeliyiz ve onlarla sohbet etmeliyiz. Komşuluk saygı ve yardımlaşma değerleri üzerine kurulmalıdır.
Komşu neden önemli?
Komşuluk toplumumuzda oldukça önemli bir değerdir. Toplumun bir arada mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamasını sağlar. Toplumda dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma değerlerinin yaygınlaşmasını ve yerleşik hale gelmesini sağlar.

Dinimize göre komşuluk ilişkileri nasıl olmalıdır?​

Bir atasözümüzde: “Yakın komşu uzak akrabadan iyidir.” denilmiştir. Kur’ân-ı Kerim’de yakın komşu ve uzak komşu ifadeleri kullanılır ve hem yakın komşuya, hem de uzak komşuya iyilik etmemiz emredilir. Konu ile ilgili Nisâ sûresinin 36. âyetinin anlamı şöyledir: “Allah’a kulluk edin. O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın.

Üst kattaki komşu nasıl rahatsız edilir?​

- Komşuluk hukuku çerçevesinde nazikçe ilk olarak uyarıda bulunun ve rahatsızlığınızı dile getirin.
- Apatman yöneticisine rahatsızlığınızı iletin ve rahatsızlık veren komşuya yazılı ihtarname gönderilmesini talep edin.
- Sizi rahatsız eden komşunuz kiracı ise ev sahibi ile iletişime geçin ve sorunu çözmesini talep edin.
Komşularımızı rahatsız etmemek ne hakkıdır?
Madde 737 – Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Üst komşum gürültü yapıyor ne yapmalıyım?
Bu kadar uyarıya rağmen komşularınız sizi rahatsız etmeye ve gürültüye devam ederse, belediye zabıtasına şikâyet ederek idari para cezası kesilmesini sağlayın. Yapacağınız şikâyete göre gürültücü komşuya Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesine göre 190 lira, Çevre Kanunu uyarınca ise 1461 lira para cezası uygulanabilir.

Komşuluk nasıl olmalı?​

Komşular birbiri ile yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalıdır. İnsanlar elbette öncelikle ailelerinden yardım isterler ama komşular da evle alakalı bir durum olduğunda yardım ve dayanışma içerisinde olmalıdır. Komşuluk ilişkilerinde birbirine ikramlar yapmak önemlidir.

Komşu nedir bir avuç tuzdur?​

Komşu;Bir avuç tuzdur. Komşu;Bende kalmamış,sizde varsadır. Komşu;Sırrını paylaşandır. Komşu;Külüne muhtaç olduğundur.
İyi bir komşu nasıl olur?
İyi bir komşu olmak nezaket ve incelik gerektirir. Komşularınızı rahatsız etmek istemediğinizi hatırlatan küçük bir not bile, olumlu ilişkiler oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Komşularınızla iletişim kurmaktan ve tebessüm göstermekten çekinmeyin. Asansör ya da merdivende karşılaştığınızda selamlaşın.
 
Geri
Üst